Mara pregăteşte al doilea Crăciun

Mara pregăteşte al doilea Crăciun

La aproape 2 ani, pe care îi împlineşte de Crăciun, Mara aşteaptă multe "daluli" de la Moş.

Marei, o fetiţă de 2 ani din Sibiu, i-au fost cântate tot felul de versuri încă de când era în burtica mamei, astfel că acum mai toate răspunsurile sau întrebările ei sunt pe ritmuri. Chiar şi când spune că e născută pe 26 decembrie, tot în versuri o spune.

Vrea cadouri multe

"Eu vleau ca Moşul să îmi aducă multe, multe cadouli", cântă Mara în fiecare zi când se întoarce de la creşă. Acolo a învăţat toate cântecelele pentru serbare, iar cel cu Moş Crăciun e în topul referinţelor.

Mara a învăţat că este "flumoasă", dar şi că e bine să ştie o a doua limbă. Germana. Alături de mama ei, răsfoieşte în fiecare zi dicţionarul ilustrat bilingv, după care trece la cărţile de colorat care fac trimitere la limba germană. "Gesundheit!", ştie să spună dacă strănută cineva în preajma ei.

"Lui mami îi dăm o căsuţă, iar lui tati i-o dăm pe mami"

Născută de Crăciun, Mara a învăţat nu doar să primească daruri, ci şi să le ofere. "Lui mami îi dăm o căsuţă, ial lui tati îi dăm pe mami. Şi cântăm", mai spune Mara, înainte să cânte pentru a treia oară în jumătate de oră "Darurile moşului". După care dă fuga la fereastră, pentru a urmări echipa de muncitori care, de două săptmâni, se tot căzneşte să aşeze nişte dale de beton. De fapt, doi muncesc, iar restul îşi pasează berea de la unul la altul.

"Moşul o să le aducă bele şi lor şi excavatolului", arată Mara către noul ei utilaj preferat.

"Vlei să melgi la elefant să te dai pe tlompiţă. Şi, şi să te dai pe leagăn", îşi descrie Mara cântând ieşirile la locurile de joacă din Sibiu. "Au lupt copiii lăţuşca şi văcuţa", mai povesteşte micuţa despre locul de joacă.

Dar locurile preferate de joacă sunt satele bunicilor. Unul dintre acestea este situat la marginea judeţului, acolo "unde se telmină asfaltul". O are aici pe Stela, iapa de 8 ani, pe care bunicii trebuie musai să o înhame la căruţă astfel încât Mara să mâne calul. "Steluţa, ce faci Steluţa? Mai poooţi?", îngaimă Mara privind la o fotografie cu iapa respectivă. De altfel, fotografiile pe care tot cere să le vadă o surprind mai ales gonind pe dealurile din satul bunicilor.

CAMPANIE EVZ:

  • "Casa lui Moş Crăciun e la Cotroceni"
  • Andrei are 11 ani şi nu ştie cum a trecut timpul
  • Aaron, băiatul care vrea să coloreze norii
  • "«W» e mami cu picioarele-n sus"

Ne puteți urmări și pe Google News