Bombă în clădirea unde a început Revoluţia

Bombă în clădirea unde a început Revoluţia

Cu trei zile înainte de comemorarea Revoluţiei din decembrie 1989 de la Timişoara, clădirea în care a început aceasta a fost evacuată, în această dimineaţa, după ce s-a anunţat că în incinta imobilului s-a plasat o bombă. Bomba ar avea legătură cu fostul lider reformat Laszlo Tokes.

Clădirea unde a început Revoluţia română din decembrie 1989, Biserica Reformată din Piaţa Maria, a fost evacuată chiar înainte începerii seriviciului religios.

La ora 9,00 un bărbat din Piatra Neamţ a apelat 112 şi a spus că "în casa în care locuia Laszlo Tokes la Timişoara" se găseşte o bombă.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de poliţie şi pompieri, precum şi ambulanţe. Oamenii care locuiau sau se aflau în clădirea de pe strada Timotei Cipariu din Timişoara au fost evacuaţi, iar pirotehnicienii, însoţiţi de un câine special dresat cercetează imobilul.

În urmă cu 15 ani, în faţa acestei clădiri a început revolta care a dus la răsturnarea regimului comunist

Imobilul, cu o suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi şi o înălţime de 14, construit în anul 1902, a fost recent renovat cu bani de la guvernul Germaniei, respectiv prin GTZ.

Sediul Bisericii Reformate Timişoara Cetate este locul unde în urmă cu 21 de ani, pe 15 decembrie 1989, a izbucnit revoluţia care a dus la înlăturarea regimului Ceauşescu. În faţa acestui imobil au început protestele timişorenilor când agenţii securităţii au încercat să-l ridice din casa parohială pe pastorul reformat Laszlo Tokes. Protestul a degenerat în sloganuri anticomuniste.

Ne puteți urmări și pe Google News