Lanţ uman pentru "o viaţă sănătoasă"

Lanţ uman pentru "o viaţă sănătoasă"

Un număr de 40 de tineri au format, vineri după-amiaza, un lanţ uman în faţa unui "magazin de vise" din Timişoara, pentru a atrage atenţia asupra efectelor negative ale consumului de produse etnobotanice.

"Vrem o viaţă sănătoasă", au scandat tinerii, care au purtat şi câteva pancarte cu acelaşi slogan. Una din ele au "plantat-o" în jardiniera din faţa "magazinului de vise". Acţiunea a fost organizată de tineretul social-democrat din oraş, care au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la vânzarea acestor aşa-numite droguri legale şi la faptul că ele pot reprezenta un real pericol pentru sănătatea celor care le consumă. Anul acesta în judeţul Timiş peste 150 de tineri au ajuns la spital după ce au consumat produse etnobotanice.

"Scopul nostru este să scoatem aceste magazine afară din oraş. E strălucită ideea care a fost aplicată deja la Iaşi şi credem că se impune ca la nivelul consiliului local să fie luată o iniţiativă similară", a declarat Alfred Simonis, preşedintele TSD Timişoara.

La începtul săptămânii viitoare, tinerii deputaţi PSD vor cere în parlament înfiinţarea unei agenţii naţionale care săs e ocupe de consumul etnobotanicelor.

Ne puteți urmări și pe Google News