Zece ani la Prima cu Doina Levintza

Zece ani la Prima cu Doina Levintza

Creatoarea a sărbătorit, miercuri seară, alături de colaboratori şi prieteni, un deceniu de la lansarea emisiunii de televiziune "Levintza prezintă". Spune că marea ei dragoste a rămas, totuşi, teatrul.

"Pentru a face modă trebuie să cunoşti şi pictura, şi grafică, şi design, dar şi arhitectură, muzică, film, teatru şi literatură. Trebuie să stii, deopotrivă, croitorie şi desen, matematică, istorie, geografie şi filosofie. Moda este o cultură în sine, un mod complex de a privi şi a trăi viaţa. Moda e adevarata ilustrare a conceptului modern de lifestyle", aşa şi-a început creatoarea Doina Levintza prezentarea despre cei zece ani de emisiune "Levintza prezintă", de la Prima TV (transmisă în fiecare duminică, de la ora 11.00).

Alături de prieteni

Petrecerea de aniversare a avut loc miercuri seara, într-un decor inspirat de spiritul cosmopolit al Capitalei.

Printre cei care i-au fost alături creatoarei de modă s-au numărat Andreea Raicu, Geanina Varga, Andreea Fried, Dan Cruceru, Dan Finţescu, Mirela Zeţa, Grig Chiroiu, Florentina Opriş, Ilie Năstase, Brigitte Sfăt, Ovidiu Buta, Stephan Pelger, Lena Criveanu, Mihaela Glavan, Laura Lazăr, Alexandru Abagiu, Marius Bărăgan, Elvira Deatcu, Cristi Iacob, Dan Turturică, Maria Dinulescu, Roxana Iliescu, Tania Budi şi Adrian Oianu. Atmosfera a fost între ţinută de Horia Brenciu şi orchestra sa.

"Sper că am făcut tot ce s-a putut în aceşti zece ani şi sper să fiu sănătoasă să mai pot să fac emisiunea. De fapt, este o pasiune a mea să împletesc televiziunea cu moda. Am încercat să le împletesc pe toate şi să le ofer telespectatorilor o emisiune de calitate", a declarat Doina Levintza.

"În emisiune prezint creaţiile marilor creatori de modă ai lumii, istoria modei, poveştile manechinelor sau reportaje din diverse ateliere, însă nu am avut până acum ocazia să am ca invitaţi marile nume ale acestui domeniu", completează artista.

Primul job: pictor de costume

Pentru celebra creatoare, televiziunea reprezintă primul pas pe care l-a făcut spre modă, primul loc de muncă fiind în Televiziunea Română, ca pictor de costume. Levintza a continuat să creeze costume pentru teatru (printre sutele de piese numărându- se "Pescăruşul" lui Cehov, "Renaşterea" lui Dan Puric sau "Berlin Alexanderplatz", a lui Alfred Doblin) şi film ("Restul e tăcere", "Stuff That Bear !", "Orient Express", "Nea Mărin Miliardar", "Dincolo de nisipuri"). În 1990, a înfiinţat prima sa casă de modă specializată, colecţiile sale fiind prezentate pe cele mai importante podiumuri de modă din lume. Doina Le - vint za este singurul designer din Europa de Est invitat să-şi prezinte colecţiile în cadrul prestigioasei Săptămâni a Modei de la New York. În vara acestui an, Levintza, împreună cu soţul ei, Dan Coma, a deschis o firmă specializată în design de costume pentru teatru şi film.

"Am început cu televiziunea, acolo mi-a intrat «microbul» modei. Toată viaţa mea mă ştiu că am făcut costume, de teatru, de film, de podium. Creaţia care mă atrage cel mai mult şi cu care mă simt împlinită este, însă, costumul de teatru", încheie Doina Levintza.

Ne puteți urmări și pe Google News