Chevrolet a pornit linia de asamblare a modelului electric-hibrid Volt

Chevrolet a pornit linia de asamblare a modelului electric-hibrid Volt

Autoturismul cu propulsie alternativă Chevrolet Volt este produs în Detroit şi va fi disponibil, începând din 2011, în Statele Unite ale Americii.

Chevrolet a demarat procesul de producţie a modelului electric-hibrid Volt, la fabrica sa din Hamtramck, Detroit, anunţă "ABC News".

Autoturismul va fi disponibil, în 2011, doar în statele americane California Michigan, Texas, New York, New Jersey şi Connecticut, dar şi în capitala SUA, Washington.

În primul an de producţie, Chevrolet va asambla 10.000 de unităţi Volt.

Automobilul cu propulsie alternativă Chevrolet Volt este echipat cu un motor electric, de bază, şi unul cu ardere internă, pentru mărirea autonomiei.

Setul de acumulatori litiu-ion poate fi încărcat de la o priză standard, în numai trei ore, iar rularea în modul 100% electric (fără emisii poluante) este posibilă pe o distanţă cuprinsă între 40 şi 80 de kilometri

Volt dispune de 150 de cai-putere, este capabil să accelereze de la zero la 100 km/h în aproximativ nouă secunde şi să atingă viteza maximă de 160 km/h.

Opel, producător care, ca şi Chevrolet, face parte din grupul auto General Motors, va comercializa o versiune similară a modelului electric-hibrid denumită Ampera.

Opel Ampera va fi disponibil pe anumite pieţe europene abia din ultima parte a anului viitor, cu un preţ minim de 42.900 de euro.

Spre comparaţie, Chevrolet Volt va fi comercializat în SUA cu 41.000 de dolari, adică aproximativ 31.000 de euro, la cursul zilei.

Ne puteți urmări și pe Google News