4G - Primul campus studenţesc "de mare viteză"

4G - Primul campus studenţesc "de mare viteză"

Cum să faci un inginer să fie mai bun, cum specializezi un statistician? La aceste întrebări vrea să răspundă "invenţia" lui Scott Ksander, care a realizat primul Campus conectat 4G la Universitatea Purdue din SUA.

Pe lângă internetul de mare viteză, în funcţie de cursurile pe care le accesează, studenţilor li se face un fel de profil al studiului lor şi sunt îndrumaţi ce ar trebui să aprofundeze, potrivit phandroid.com.

Pe lângă avantajul de a avea Internet de mare viteză, cel care a conectat întregul campus universitar la sistem nu s-a gândit doar la asta, atunci când a muncit aproape doi ani la proiect. Profesorul Ksander s-a gândit la acest sistem ca la o nouă metodă de a revoluţiona felul în care studenţii vor învăţa.

De exemplu, aplicaţia Signals care a fost testată la Purdue urmăreşte locul unde se află studenţii şi interacţiunea dintre cursuri pe care le accesează prin Blackboard şi caută semnale despre cum ar putea aceştia să-şi îmbunătăţească notele.

"Au trecut cinci săptămâni şi tu nu ai călcat în clădirea unde se ţin cursurile? Păi, se pare că nu ai făcut o treabă prea bună. Poate nu ai citit silabusul, nu ai vizitat site-ul şi nu ai făcut nici alte lucruri care ar putea să-ţi îmbunătăţească notele", glumeşte Ksander, referindu-se la faptul că programul poate să urmărească şi aceste aspecte, cu riscul de încălca intimitatea unui student.

Programul Signals a fost testat şi a demonstrat că studenţii care au participat la experiment au avut note mai bune decât cei care nu au participat la studiu.

Ne puteți urmări și pe Google News