Un rugbist mănâncă mai mult decât o echipă de fotbal!

Un rugbist mănâncă mai mult decât o echipă de fotbal!

România înfruntă azi Uruguay în cel mai tare meci din ultimii cinci ani.

România întâlneşte astăzi, de la ora 17.00 (în direct la GSP TV), Uruguay, în returul barajului de calificare la Cupa Mondială de rugby. În urmă cu două săptămâni, la Montevideo, celeştii şi tricolorii au încheiat la egalitate, scor 21-21.

  • "Va fi un meci cum nu s-a mai văzut la noi în ultimii patru-cinci ani", a spus ieri Romeo Gontineac, antrenorul României. Interesul în jurul acestei partide este enorm, biletul disputat de România şi de Uruguay fiind ultimul disponibil pentru întrecerea din Noua Zeelandă, acolo unde anul viitor se va disputa Cupa Mondială, competiţie la care "stejarii" au bifat până acum toate ediţiile.
  • "Suntem supermotivaţi. De două săptămâni nu ne gândim decât la acest meci", a spus, pentru EVZ, "uvertura" Dănuţ Dumbravă, care la Montevideo a marcat 11 puncte pentru "stejari".
  • Dănuţ Dumbravă, căpitanul Stelei, ne-a dezvăluit cât mănâncă un rugbist! "Efortul e mare la rugby, iar cantitatea de mâncare e direct proporţională cu munca depusă. Îmi amintesc de un cantonament la Mogoşoaia, alături de naţionala de fotbal. Unul de-al nostru mânca, la o singură masă, mai mult decât toţi fotbaliştii la un loc! N-am să uit niciodată feţele făcute de ei atunci când apăream noi la masă", s-a amuzat Dănuţ.
  • În caz de egalitate la finalul partidei, regulamentul spune că nu se aplică niciun criteriu de departajare, ci se trece la prelungiri. Se vor juca două reprize a câte 10 minute. Dacă egalitatea persistă, vor urma alte 10 minute. În cea de-a treia repriză se va aplica regula "morţii subite". Dacă nu se înscrie nici atunci, se vor executa lovituri de departajare de la linia de 22 de metri.
  • Federaţia a anunţat că fanii îm brăcaţi în galben vor avea acces gratuit la peluza dinspre Arcul de Triumf, în limita locurilor disponibile.