Jaful de la Sănătatea Animală continuă şi în guvernarea Boc

Jaful de la Sănătatea Animală continuă şi în guvernarea Boc

La Autoritatea Sanitară Veterinară s-a pus monopol pe tot ce înseamnă contracte importante.

Singurul fief liberal care s-a strecurat în actualul guvern Boc produce lunar sute de mii de euro. Deşi pare incredibil, în subordinea directă a premierului activează un demnitar cu rang de secretar de stat, care păstoreşte o adevărată filieră de stors bani din Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Sănătatea Alimentelor (ANSVSA).

Aşa cum "Evenimentul zilei" a dezvăluit deja, liberalul Radu Roatiş a câştigat în instanţă repunerea pe funcţia de preşedinte la ANSVSA. La rândul său, acesta l-a reactivat în conducerea Autorităţii pe Ştefan Nicolae, omul care a transformat epi demiile de gripă aviară şi pestă porcină în afacere de familie.

Astăzi vă prezentăm, în exclusivitate, cum au pus la cale liberalii din ANSVSA o metodă de muls milioane de lei anual din banii statului.

Porumbul, trecut la regnul animal

Primul pas către jaful ce urma să aibă loc la Autoritate a fost făcut în 2008. La vremea respectivă, Ştefan Nicolae era directorul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA), structură aflată în subordinea ANSVSA. Cu voie de la conducere, la IDSA s-a înfiinţat un laborator de referinţă privind organismele modificate genetic! Adică la instituţia care se ocupa de sănătatea animală urmau să fie analizate monstre de zarzavaturi, cereale şi alte plante modificate genetic. Logica acestui demers a fost înţeleasă de puţină lume, însă prin această manevră s-a pregătit ingineria financiară. La IDSA a urmat un lung şir de licitaţii, pe tot parcursul lui 2008, toate fiind câştigate de firma Omnivet Impex SRL, patronată de nimeni altul decât de fiul directorului Ştefan Nicolae, Bogdan.

Valoarea contractelor ce s-au derulat pe următorii doi ani cu firma fiului: 7,7 milioane de lei, adică aproape 2 milioane de euro. Ceea ce a vândut firma lui Nicolae junior institutului au fost kituri pentru identificarea OMG la porumb. Adică exact consumabile folosite de aparatele-minune din laboratorul tatălui. Acelaşi tată a fost şi cel care a analizat ofertele celor două firme participante la licitaţie.

Contactat telefonic pentru a ne oferi un punct de vedere cu privire la aceste aspecte, Radu Roatiş, preşedintele ANSVSA, a fost sec. "Laboratorul pentru OMG-uri a fost făcut acolo pentru că acolo erau adevăraţii specialişti."

Ne puteți urmări și pe Google News