Bănicioiu rămâne preşedintele TSD

Bănicioiu rămâne preşedintele TSD

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu va candida fără concurenţă pentru un nou mandat de preşedinte al Tineretului Social Democrat. La poziţia de "Număr 2" în TSD aspiră Ioana Pop, fina lui Victor Ponta. Congresul TSD va avea loc sâmbătă.

Nicolae Bănicioiu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD, va candida sâmbătă pentru un nou mandat. "Am 31 de ani şi pot să mai fiu încă patru ani preşedinte al TSD. Voi candida pentru un nou mandat dar va fi unul mai scurt de doar doi ani. Vrem să modificăm statutul astfel încât, la TSD, mandatul preşedintelui să dureze doi ani şi nu patru", a declarat pentru EVZ Nicolae Bănicioiu. El conduce organizaţia de tineret din 2006 şi i-a succedat la comandă lui Victor Ponta. Alegeri cu rezultat cunoscut Congresul TSD de sâmbătă se anunţă unul liniştit. Bănicioiu va candida fără concurenţă spre deosebire de alegerile din 2006. În urmă cu patru ani, la Congresul TSD, postul de preşedinte a fost disputat de doi candidaţi, fiecare având susţinerea unei alte tabere a "bătrânilor" din partid. Favorit era considerat atunci deputatul Claudiu Manda, susţinut de preşedintele PSD, la acea vreme, Mircea Geoană. Nicolae Bănicioiu candida contra "curentului". Atuul său era că fusese desemnat succesor de Victor Ponta, şeful TSD. Avea în plus susţinerea lui Adrian Năstase şi Ion Iliescu, aflaţi în conflict cu Geoană. La Congresul din 2006, după numărarea voturilor Bănicioiu a fost declarat câştigător spre dezamăgirea taberei Geoană. Fina lui Ponta, numărul 2 în TSD La congresul de sâmbătă vor fi organizate alegeri şi pentru funcţia de secretar general, dar şi pentru cele 15 poziţii de vicepreşedinţi. Pentru secretar general, "numărul 2" în TSD, şi-a depus candidatura Ioana Pop, fina lui Victor Ponta. Ioana Pop a fost desemnată recent reprezentanta PSD în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

În 2009, pentru scurt timp, cât a durat guvernul PDL-PSD, ea a ocupat funcţia de secretar de stat în ministerul Relaţiei cu Parlamentul, condus la acea vreme de Victor Ponta.  Bănicioiu "cumpără româneşte" Preşedintele TSD Nicolae Bănicioiu se va lansa sâmbătă la Congres pe o campanie intitulată "Cumpără româneşte". TSD va adopta această campanie prin care românii vor fi îndemnaţi să achiziţioneze doar produse "Made in Romania".

Ne puteți urmări și pe Google News