O amintire plăcută pentru Radu Mazăre: "când bătrânele m-au aruncat în sus, ca pe fotbalişti"

O amintire plăcută pentru Radu Mazăre: "când bătrânele m-au aruncat în sus, ca pe fotbalişti"

Această săptămână aparţine oraşului Constanţa. Primarul Radu Mazăre, ales în funcţie în anul 2000, s-a alăturat campaniei "Oraşul de vis".

Toate oraşele participante în campania "Oraşul de vis" sunt prezentate sub aceeaşi structură, în ideea de a oferi o imagine unitară şi uşor de comparat la nivelul tuturor celor 15 municipii intrate în competiţie. Astfel, fiecare oraş are la dispoziţie o săptămână de promovare, după modelul: Luni - Monografia Marţi - Prezentarea şi explicarea notelor acordate de evz.ro Miercuri - Reportajul Joi - Interviu cu primarul Vineri - Interviu cu o celebritate din sport Sâmbătă - Interviu cu o vedetă Duminică - O retrospectivă a comentariilor, voturilor şi notelor din ultimele zile.

Campania "Oraşul de vis" îşi propune să stabilească acel municipiu din România care oferă cel mai ridicat confort de trai locuitorilor săi. În ideea de a ajunge la un rezultat, evz.ro a luat în considerare mai multe aspecte: 1. Datele statistice oficiale, pe baza cărora au fost acordate note 2. Implicarea publicului, prin acordarea votului de popularitate, notelor de evaluare pe criterii, publicarea de comentarii şi trimiterea de fotografii din oraşele lor. 3. Perspectiva oferită de autorităţi cu privire la prezentarea oraşului şi a oportunităţilor pe care le oferă. 4. Amintiri legate de oraşul natal a unei celebrităţi din lumea sportului sau a showbiz-ului

În ceea ce priveşte interviul cu edilul, fiecare dintre primarii contactaţi au folosit acest prilej pentru a promova oraşul în competiţia lansată de evz.ro, pe 6 aprilie. A fost creată o grilă unică de întrebări pentru edili, cu mici modificări. Unii dintre ei au tratat cu seriozitate invitaţia noastră, de a promova municipiul în competiţia "Oraşul de vis". Alţii, însă, au fost superficiali, ceea ce a dus la o scădere de imagine pentru oraşul respectiv.

Până în acest moment, au trecut prin proba interviurilor următoarele oraşe: Arad (cu primarul Gheorghe Falcă), Bacău (primarul Romeo Stavarache),  Braşov (primarul George Scripcaru), Brăila (primarul Aurel Simionescu) şi Cluj-Napoca (primarul Sorin Apostu). De săptămâna viitoare se pregătesc să intre în competiţie Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Timişoara şi Bucureşti. Campania se adresează celor mai mari oraşe, cu peste 150.000 de locuitori. Această săptămână aparţine oraşului Constanţa. Primarul Radu Mazăre, ales în funcţie în anul 2000, s-a alăturat campaniei "Oraşul de vis". Ca de fiecare dată atunci când evz.ro publică interviurile primarilor, lansăm invitaţia cititorilor noştri de a răspunde prin comentarii la informaţiile prezentate de primarul lor. Dacă autorităţile locale oferă sau nu o descriere conformă cu realitatea, vom afla din reacţiile cititorilor.

Evz.ro: Cum au evoluat investiţiile străine în Constanţa, în ultima perioadă? Radu Mazăre: Până la debutul crizei erau în creştere, după care ele s-au blocat. Însă, după o perioadă, au început să dea semne de mişcare.

Care sunt principalele direcţii în care sunt investiţi banii de la bugetul local? În ceea ce priveşte priorităţile spre care direcţionăm banii de la bugetul local, acestea sunt reabilitarea infrastructurii, protecţia sociala, dezvoltarea capitalului turistic, locuinţele ieftine pentru tineri.

Câte locuinţe ANL sunt în oraşul Constanţa? În momentul actual sunt în construcţie 1.044 de locuinţe ieftine pentru tineri şi dorim să creştem acest număr cu alte 1.500 de locuinţe, acesta fiind un proiect exclusiv al primăriei municipiului Constanţa.

Cum aţi descrie locuitorul Constanţei? O persoană cu minte deschisă şi un afacerist înnăscut.

Dacă aţi putea puncta câteva dintre problemele cu care se confruntă oraşul, care ar fi acelea? Diminuarea traficului de mărfuri în Portul Constanţa şi criza imobiliară.

Ce puteţi spune depre nivelul de infracţionalitate din oraş? Având în vedere că nivelul infracţionalităţii la nivelul întregii ţări este în creştere, cum credeţi dumneavoastră că ar putea fi la Constanţa?

Ce puteţi spune despre situaţia nivelului de asfaltare şi de racordare la reţeaua de utilităţi, a străzilor din oraş? Aproape 90% din oraş este asfaltat şi 97% dintre străzi sunt racordate la reţeaua de canalizare, gaze şi electricitate. În ultimii ani, în oraş am realizat multe proiecte, s-au făcut multe, însă mai rămân lucruri pe care trebuie să le finalizăm.

Prin ce schimbări a trecut Constanţa, în ultimii ani? Pentru a analiza efectele mandatelor mele ca primar şi a înţelege creşterea nivelului de trai în timpul celor 10 ani de când sunt eu primar vă voi da doar două repere, şi anume că în oraşul Constanţa s-au făcut câte trei construcţii pe zi şi s-au cumpărat câte 10 maşini pe zi. În plus, oraşul a căpătat un aspect occidental. Sper ca în scurt timp să pot face şi şoseaua de Coastă.

Care sunt locurile preferate din oraş? Ziua este plaja, iar noaptea - cluburile.

Cum ar putea fi încurajaţi românii să se mute în Constanţa? Care sunt punctele forte ale acestui oraş? În primul rând, stabilitatea politică, siguranţa unui loc de muncă, posibilitatea cumpărării unei case ieftine, un trafic rutier lejer, faptul că oraşul este unul nepoluat, ceea ce este foarte important, şi, de asemenea, posibilitatea petrecerii timpului într-un mod variat. Alte avantaje ţin de partea economică: turismul, comerţ, construcţiile şi faptul că avem deschiderea maritimă şi navală.

Care au fost cele mai plăcute momente ca primar al Constanţei? Când 600 de copii scandau "Mazăle", la inaugurarea Ţării Piticilor, sau de 8 martie când bătrânele m-au aruncat în sus, ca pe fotbalişti. Personal, cel mai bine mă simt atunci când mă dau cu zmeul şi privesc oraşul de pe mare. 

Ne puteți urmări și pe Google News