„Hamlet”, cu Adrian Pintea

„Hamlet”, cu Adrian Pintea

Cultural prezintă, în această seară, prima parte a capodoperei lui William Shakespeare.

TVR Cultural va difuza astăzi, de la ora 23.20, prima parte a piesei de teatru „Hamlet”, de William Shakespeare, avându-l ca protagonist pe Adrian Pintea. Celelalte două părţi urmează a fi difuzate pe 4 mai şi pe 11 mai.

Spectacolul, regizat de Tomp a Gabor, este preluat de Televiziunea Română de la Teatrul Naţional din Craiova. Printre piesele regizate de Gabor se numără şi „Trei surori”, piesa care a obţinut în 2009 cele mai multe premii la Gala UNITER.

Din distribuţia tragediei mai fac parte: Ilie Gheorghe, Valeriu Dogaru, Adrian Andone, Angel Rababoc, Tudorel Petrescu, Nataşa Raab, Valentin Mihali, Valer Dellakeza, Mirela Cioaba, Marian Râlea, Constantin Cicort, Vasile Cosma, Oana Pellea, Marcel Iureş şi Ozana Oancea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Romeo şi Don Juan

Adrian Pintea (1954-2007), actor de teatru şi de film, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (1979). În 2002, a obţinut titlul de doctor în domeniul teatru, cu lucrarea „Hamlet”. Pintea a jucat în piese de teatru precum „Romeo şi Julieta”, „Memoriile unui necunoscut” sau „Henric al IV-lea”, şi a regizat „Orfeu în infern”, „Thomas a Becket” sau „Repetiţie cu Barrymore”.

A interpretat roluri şi în filme, printre acestea numărându-se „Nostradamus”, „Mircea”, „Trandafirul şi coroana” sau „Don Juan”.