Binomul SRI-DNA şi MISIUNEA demnă de TOP 3 MANEVRE ILEGALE din toate timpurile. S-a ajuns până la judecătorii Tribunalului Bucureşti. Modus operandi TICĂLOS

Binomul SRI-DNA şi MISIUNEA demnă de TOP 3 MANEVRE ILEGALE din toate timpurile. S-a ajuns până la judecătorii Tribunalului Bucureşti. Modus operandi TICĂLOS

Mai mulți judecători ai Tribunalului București au avut telefoanele ascultate pe baza unor autorizații provizorii, cu termen de 48 de ore. Această dezvăluire senzaţională a fost lansată de jurnaliştii site-ului Lumea Justiţiei şi demască modul de operare de-a dreptul ticălos al celebrului Binom SRI-DNA, ambele instituţii de forţă ale statului român ale căror scopuri şi acţiuni ar fi trebuit să fie altele, nicidecum interceptarea ilegală a judecătorilor.

Printre cei care au avut telefoanele ascultate se numără fosta președintă a Tribunalului București, Laura Andrei, și judecătoarea Elena Burlan. Cea care instrumenta dosarul, procuroarea Claudia Roșu, distrugea probele strânse de SRI dacă acestea nu se încadrau în schema ei, conform Lumea Justiției.   Conform sursei citate, din documentele pe care le deține, rezultă că judecători importanți din Tribunalul București erau filați prin mandate date provizorii de 48 de ore. Lucian Papici, procuror DNA, și procuroarea Claudia Papici, fost șef al Secției I, cereau de la DNA-SRI, lista cu toate numerele de telefoane pe care le apelau sau erau apelați judecătorii în cauză, apoi continuau la interceptarea acestora fără mandat judecătoresc, ci pe baza unor mandate provizorii de 48 de ore, emise de procurorii DNA.   Aceasta poate fi cauza pentru care, în prezent, mai mult de jumătate dintre magistrații României au dosare penale în lucru la DNA. Metoda folosită lărgește orizontul interceptărilor și astfel, anchetatorii puteau deschide dosare penale și pentru magistrații terți care vorbeau la telefon cu magistratul care avea un dosar în lucru.    În documentele citate de către sursă, reiese că doi judecători de la Tribunalul București erau urmăriți de procurorii DNA: judecătoarea Laura Andrei - președinta Tribunalului București și judecătoarea Elena Burlan - de la Secția penală a Tribunalului București.   „Monitorizarea celor două judecătoare s-a făcut în dosarul 109/P/2011 al DNA, în care era vizat omul de afaceri Liviu Luca și alți oameni de afaceri din anturajul acestuia, care gravitau în jurul sindicatelor UGSR și CNSRL Fratia. Există informații certe că procuroarea Claudia Rosu se ocupa din cale afară de mult de dosare care vizau patrimoniul fabulos al celor două confederații sindicale.”, scriu jurnaliștii Lumea Justiției.   Astfel, procuroarea Claudia Roșu emitea autorizații provizorii de 48 de ore, iar când judecătorii nu emiteau mandat pentru confirmarea autorizației provizorii, aceasta, „cel puțin pe hârtie”, proceda la distrugerea interceptărilor.

Potrivit informațiilor, Roșu dispunea ca interceptările să se facă de către SRI și nu de către Serviciul Tehnic al DNA.

În acest timp șefa Tribunalului București, Laura Andrei, organiza, chiar la sediul tribunalului, întâlniri de lucru cu șeful SRI, Dumitru Dumbravă și cel al Serviciului Tehnic al DNA, Horatius Baias, în cadrul cărora se discutau mandatele de interceptare pe siguranță națională.

Ne puteți urmări și pe Google News