70 de decese cauzate de inundații. O mare capitală amenințată de ape

70 de decese cauzate de inundații. O mare capitală amenințată de ape

Cel puțin 70 de persoane au decedat în ultimele două zile în nordul statului Uttar Pradesh din India, ca urmare a ploilor musonice deosebit de puternice, a declarat un oficial local duminica aceasta.

Numărul deceselor cauzate de ploile care nu se opresc de joi, a ajuns duminica aceasta la peste 70, 77 de persoane fiind de asemenea raportate ca fiind rănite, a declarat Suresh Gautam, un oficial al Departamentului de Control al Dezastrelor din capitala statului Uttar Pradesh, Lucknow.

Majoritatea deceselor au fost cauzate de prăbușirea acoperișurilor și a pereților imobilelor. O parte dintre decese au fost cauzate de electrocutare.

Districtele vestice: Sahranpur, Meerut și Muzaffarpur au fost afectate cel mai grav, a declarat de asemenea dl. Gautam.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sezonul musonului în India, care ține din luna iunie până în luna septembrie, aduce adesea ploi abundente care sunt vitale pentru agricultura locală, dar pot provoca de asemenea imense distrugeri.

Autoritatea Națională de Meteorologie din India a emis o prognoză care indică căderi abundente de precipitații în regiune în următoarele trei zile, generând temeri legate de posibile mari daune și inundații semnificative , câteva dintre râurile care străbat regiunea apropriindu-se de nivelul maxim de pericol.

O alertă de inundație a fost dată în zonele joase de-a lungul râului Yamuna, inclusiv în capitala Indiei, New Delhi, barajele din amonte de New Delhi  fiind golite pentru a putea reține viitura prognozată.