Candidații la șefia DNA nu au găsit antidotul post-Kovesi, spune liderul deputaților juriști

Candidații la șefia DNA nu au găsit antidotul post-Kovesi, spune liderul deputaților juriști

Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea (PSD), a declarat, vineri, că ministerul Justiţiei a respins cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deoarece candidații nu au prezentat soluţii de îndreptare a problemelor semnalate la revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

„În afară de CV, mapă profesională, candidaţii trebuiau să prezinte un proiect de management, acesta fiind, practic, baza analizei pe care o face domnul ministru", a spus Nicolicea pentru Agerpres.

„Întrucât a avut loc o demitere făcută de domnul Tudorel Toader, urmată de revocarea prin decret semnat de preşedinte, iar aceasta s-a făcut ca urmare a unei analize a activităţii manageriale (...) domnul ministru a reliefat nişte deficienţe manageriale, pe cale de consecinţă am tras concluzia că programul de management cu care se prezintă candidaţii trebuia să conţină soluţii la problemele pe care ministrul le-a semnalat. Aceasta a fost concluzia mea. Candidaţii nu au prezentat aceste soluţii, au venit cu chestiuni generale, nimic concret din ceea ce trebuiau să scrie în programul de management ca să îndrepte situaţiile negative semnalate de către domnul ministru", a adăugat liderul deputaților juriști.

Procedura de alegere a viitorului procuror-șef DNA se va relua.

Ne puteți urmări și pe Google News