Rusia a testat 210 de modele de arme în Siria

Rusia a testat 210 de modele de arme în Siria

Rusia a testat 210 tipuri de arme în Siria, susține Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, într-un nou film despre președintele Rusiei, cu titlul sugestiv "Putin", conform unui reportaj al agenției de știri TASS

Șeful ministerului armatei  ruse a remarcat faptul că Siria "a reprezentat o vastă experiență pentru forțele armate ale Federației Ruse".

"Am urmărit comportamentul a 210 de tipuri de armă, verificate alături de sirieni pe câmpul de luptă. Ceea ce am văzut, comentariile făcute, modificări – toate acestea, desigur, vor salva viețile celor care vor veni cu aceste armă pentru a continua lupta", a declarat ministrul.

Forțele ruse au lansat o operațiune militară în Siria începând cu toamna anului 2015. La acea vreme, Kremlinul a anunțat oficial sprijinul pe care îl acordă regimului președintelui Bashar Assad și a trimis avioane, trupe terestre și nave în Siria. Președintele rus, Vladimir Putin, s-a referit în repetate rânduri la "retragerea" trupelor rusești din Siria, în contextul "executării" misiunilor de luptă desemnate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Organizațiile internaționale au acuzat Rusia de atacuri asupra unor obiective civile, în special spitale, iar regimul lui Bashar Assad a folosit arme chimice, ceea ce a dus la un număr mare de victime civile.