SCANDAL de SPIONAJ la MOSCOVA. CINE a INDRAZNIT sa-l spioneze pe PUTIN? OPERAŢIUNE SPECIALĂ pentru misteriosul PENSIONAR

SCANDAL de SPIONAJ la MOSCOVA. CINE a INDRAZNIT sa-l spioneze pe PUTIN? OPERAŢIUNE SPECIALĂ pentru misteriosul PENSIONAR

Pensionarul Frode Berg a fost plasat în detenţie. Va fi privat de libertate cel puţin până pe 5 februarie. Este acuzat de spionaj pentru un stat străin.

Un reprezentant al Tribunalului Leftortovski de la Moscova a declarat că decizia de reţinere a cetăţeanului norvegian Frode Berg a fost luată pe 6 decembrie, raportează BBC.

Berg a fost arestat de serviciul secret al Federaţiei Ruse, FSB, în Moscova, în timp ce primea documente secrete legate de flota rusă, conform presei locale. Rusul care i-a furnizat documentele a fost arestat luna trecută şi acuzat de înaltă trădare.

Postul norvegian de televiziune TV2 arată că pensionarul lucrase pentru o agenţie guvernamentală norvegiană însărcinată cu supravegherea respectării acordului frontalier dintre Rusia şi Norvegia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Familia inculpatului a declarat că ultimele veşti pe care le aveau de la el erau de acum două săptămâni, când le trimisese o poză cu el în Piaţa Roşie.

Ministrul norvegian de Externe a declarat că a intrat în contact cu un cetăţean norvegian aflat în detenţie în Rusia, dar nu a oferit mai multe informaţii cu privire la identitatea acestuia.

Relaţiile dintre Norvegia şi Rusia au fost tensionate încă de la anexarea Crimeei, în 2014. În luna februarie a acestui an, serviciul de securitate norvegian declara că mai multe dintre instituţiile statului căzuseră victime atacurilor unor hacker ruşi. Aceste acuzaţii au fost negate de oficialii de la Kremlin.