Prietenul lui Ghiță aruncă bomba: Victor Ponta este creația tandemului Măgureanu-Bittner!

Prietenul lui Ghiță aruncă bomba: Victor Ponta este creația tandemului Măgureanu-Bittner!

O veritabilă acuzație-bombă a fost lansată, zilele trecute, pe Facebook, aruncând o lumină cu totul nouă asupra unuia dintre cei mai „grei” politicieni ai ultimilor ani. Nici mai mult, nici mai puțin, fostul amic și colaborator al lui Victor Ponta – l-am numit pe Bogdan Diaconu, prietenul lui Sebastian Ghiță – susține că întreaga carieră politică a fostului premier PSD se datorează tandemului Virgil Măgureanu-Alexandru Bittner

Mai mult chiar, Diaconu insistă că fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, este cel care a botezat partidul lui Ponta – „Pro România” – folosind denumirea unei companii personale de consultanţă, înfiinţată în 2003, care poartă o titulatură identică.

Cum demarează o carieră de succes

„Victor, când erai un tânăr procuror te-au dus Bittner şi Măgureanu la Năstase! Foarte frumos! Dar la aproape 20 de ani să îţi impună Măgureanu numele partidului!… Pro România este una dintre ideile puţine şi fixe ale lui Virgil Măgureanu! Eşti tare, Victore!”, i-a transmis Diaconu fostului său prieten, făcând astfel trimitere la începutul carierei politice a lui Ponta, oficiat în 2001, când ex-premierul social-democrat Adrian Năstase l-a cooptat la Palatul Victoria, numindu-l într-o poziție importantă: șef al Corpului de Control al Guvernului. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pro România”, firma fostului șef al SRI!

Pentru a sublinia actualitatea legăturii dintre Măgureanu și Ponta, Bogdan Diaconu a postat o poză cu detaliile contabile ale companiei SC Cabinet de Consultanţă „Pro România SRL”, preluată chiar de pe portalul www. firme. info, pe care a alăturat-o unei fotografii a fostului premier PSD. „Care este legătura dintre cele două poze? O fi Ponta? Nu! Este dl. Virgil Măgureanu! Este patronul primei poze şi fotograful pozei din dreapta! Voi spune multe! Lucrurile sunt atât de alambicate încât nu ştiu cu ce să încep! Dar să accept ca Virgil Măgureanu să mai păpuşeze scena politică din România în 2017 nu mai pot!”, susţine Diaconu, făgăduind să revină cu noi dezvăluiri. Nu în ultimul rând, ex-deputatul i-a solicitat Laurei Codruța Kovesi să investigheze contractele pe care firma „Pro România” le-a avut cu marile companii de software din țară și de peste hotare.

Dezmințirea expremierului

Victor Ponta nu a ezitat să-i dea replica lui Diaconu, susținând că numele partidului Pro România a fost ales de partenerul său, Daniel Constantin, și că el nu l-a cunoscut niciodată personal pe Virgil Măgureanu. De asemenea, Ponta a susținut că în spatele atacurilor lui Diaconu se află chiar președintele PSD, Liviu Dragnea, care preferă să-și regleze conturile prin interpuși.