Vasluianul care fura doar ciocolată cu aromă de ghimbir

Vasluianul care fura doar ciocolată cu aromă de ghimbir

Andrei Iancu, un tânăr de 28 de ani din satul Iaz, comuna Solești, județul Vaslui, a furat, din două magazine, ciocolată în valoare de 2.970 de lei.

Potrivit polițiștilor vasluieni, Andrei Iancu prefera doar ciocolata de calitate, Heidi cu aromă de ghimbir. În perioada septembrie - octombrie, acesta a furat de cinci ori, din două supermarketuri, însă ultima oară fost prins de către angajați. După ce au fost vizionate și imaginile de pe camerele de supraveghere, s-a constatat că acesta era un client fidel. Din informațiile obținute de jurnaliștii de la vremea nouă, hoțul fura ciocolată pentru a face rost de bani pentru stupefiante. Și când a fost prins în flagrant de către personalul din supermarket, acesta era drogat. Angajata magazinului a povestit că lui Andrei Iancu îi sticleau ochii, dar nu mirosea a alcool și era extrem de recalcitrant.

 

„Îi străluceau ochii ca la Husky.  Am crezut cã este beat. Nu mirosea a alcool. Atunci mi-am dat seama că a consumat stupefiante. Era foarte recalcitrant. Ne-a înjurat și ne-a amenințat. Dacă nu era un bărbat în magazin, cred că ne bătea pe toate.  L-am prins când fura. A băgat în rucsac zece ciocolate de la Heidi și, când i-am spus, ne-a replicat că nimeni nu are ce să-i facã deoarece valoarea ciocolatelor nu depășește 150 de lei. Nu știm cine l-a învățat prostiile acestea. Ne-a mai spus că avea poftă mare de dulce și că a vrut să testeze abilitatea noastră. De altfel, la poliție, acesta a recunoscut că este consumator de droguri. Nu-i păsa de nimic. Nici nu îl interesa că a fost prins furând”, a povestit o angajată magazinului păgubit, jurnaliștilor de la vremeanoua.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Hoțul de ciocolată fost reținut 24 de ore și adus în fața unui judecător de drepturi și libertăți. Magistrații au ținut cont de faptul că, pe teritoriul țării, Andrei Iancu avea cazierul curat, astfel că a fost plasat sub control judiciar.