DEȚINUTUL care deschide Cutia Pandorei în România. Sentință în PREMIERĂ a Judecătoriei Brașov

DEȚINUTUL care deschide Cutia Pandorei în România. Sentință în PREMIERĂ a Judecătoriei Brașov

Condițiile precare din spatele gratiilor, dar mai ales lipsa de acțiune a clasei politice în această problemă care penalizează statul român din ce în ce mai des la CEDO, aduc decizii care, într-un final, sunt plătite din banii cetățenilor români.

Dacă situația nefavorabilă de la CEDO a fost dezbătută în materialele oferite de Evenimentul Zilei și nu mai reprezintă o necunoscută, a venit rîndul unei sentințe oferite chiar de o instanță de judecată din România să fie analizată prin ochii românilor.

Deținutul Claudiu Oțelean, un deținut de la Penitenciarul Codlea, a avut cîștig de cauză din partea Judecătoriei Brașov în procesul intentat statului român.

Luju.ro dezvăluie că Judecătoria Brașov a hotărît ca Administrația Națională a Penitenciarelor, Ministerul Finanțelor Publice și Penitenciarul Codlea la plata în solidar a unor daune morale în cuatum de 4000 de euro către deținut.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, ANP, Ministerul Finanțelor Publice și Penitenciarul Miercurea Ciuc vor trebui să plătească, în solidar, încă 1000 de euro către același deținut.

Iata minuta Judecatoriei Brasov (dosar 15351/197/2016):

„Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesual pasive a paratei ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR. Respinge exceptia lipsei calitatii procesual pasive a paratului STATUL ROMAN. Admite in parte actiunea formulata de reclamantul OTELEANU CLAUDIU in contradictoriu cu paratii ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR, STATUL ROMAN prin MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE, PENITENCIARUL CODLEA si PENITENCIARUL MIERCUREA CIUC si in consecinta:

Obliga in solidar paratii ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR, STATUL ROMAN prin MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE si PENITENCIARUL CODLEA sa plateasca reclamantului suma de 4000 euro, cu titlu de daune morale. Obliga in solidar paratii ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR, STATUL ROMAN prin MINISTERUL FINANtELOR PUBLICE si PENITENCIARUL MIERCUREA CIUC sa plateasca reclamantului suma de 1000 euro, cu titlu de daune morale.

Respinge restul pretentiilor. Cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Judecatoria Brasov. Pronuntata azi, 18 05 2017, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, conform art. 396 al.2 NCPC”.