Specialiștii avertizează: „Este posibil să nu mai găsim multă vreme delfini în Marea Neagră”

Specialiștii avertizează: „Este posibil să nu mai găsim multă vreme delfini în Marea Neagră”

Delfinii din Marea Neagra încep să dispară. Numărul lor a scăzut foarte mult în ultima vreme, iar veştile nu sunt prea bune în ceea ce priveşte viitorul.

În anul 1950 erau în jur de două milioane de exemplare de delfini. Acum, în 2019, specialiştii estimează că au mai rămas doar 400.000, potrivit Pro Tv.

Delfinii din Marea Neagra sunt în pericol din cauza poluării, din cauza pescarilor, dar şi a turiştilor. Doar la sfârşitul lui august au eşuat cinci delfini.

“în Marea Neagra, dacă trendul economic evoluează exploziv, este posibil să nu mai găsim prea multă vreme delfini, decât în larg şi în zonele costiere”, a declarat Adrian Balba, directorul delfinariului din Constanţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Ideea asta de dolphinwaching, sunt mai multe căi prin care aceştia îi pot influenţa în rău pe delfini. Unu la mână, dacă se apropie cu viteză vă daţi seama că îi pot lovi.

Dacă se apropie pentru a face poze, atunci agasează grupul, atunci e posibil să despartă mamele de pui şi în cazul acesta un pui nu va mai putea să revină la grup şi va muri în cele din urmă de foame”, a declarat Marian Paiu, Mare Nostrum.