Un Papă mereu în tendinţe

Un Papă mereu în tendinţe

Papa Benedict al XVI-lea a fost catalogat de revista "Esquire" drept unul dintre cei mai eleganţi bărbaţi din lume. Apelează la case de modă celebre, dar nu se fereşte nici de hainele sport.

Papa Benedict al XVI-lea este un fan al ochelarilor de soare marca Serengeti, poartă pantofii creaţi de Adriano Stefanelli sau mocasini Geox, iar în "timpul liber" a fost surprins purtând haine sport şi şepci Adidas.

Presa americană a susţinut şi că pantofii roşii purtaţi de Papa ar fi de la celebra casă de modă Prada, dar Vaticanul a dezminţit, temându-se de titlul cărţii "Diavolul se îmbracă de la Prada", şi a subliniat că "sunt munca unui simplu cizmar".

Spaniolul Juan Manuel de Prada a declarat că "Papa nu este îmbrăcat de Prada, ci de Isus", dar presa a remarcat că "vestimentaţia Suveranului Pontif a necesitat de-a lungul timpului, şi necesită încă, o asemenea desfăşurare de forţe, încât până şi lui Prada, şi lui Isus le-ar fi greu să îl îmbrace".

Ne puteți urmări și pe Google News

Sfântul Scaun are consilieri iconografici, care ajută la introducerea unor noutăţi în aspectul vestimentar. "Le Figaro" remarca intervenţia "notei personale". De exemplu, Papa Benedict a fost văzut purtând o căciulă din hermină roşie stil "Moş Crăciun", numită Camauro. Apoi, a mai făcut furori cu o pălărie roşie, o componentă a vestimentaţiei oficiale a Suveranilor Pontifi, numită Saturno, iar presa italiană l-a numit imediat "fashion icon". <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hr5lE6E_3ck" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Papamobilul Mercedes

Suveranul Pontif are nevoie şi de transport pe măsură. Asigurarea acestuia a declanşat acum câţiva ani o dispută între BMW şi Audi. În final, cele două producătoare de maşini au decis să împartă, pe etape, transportul suveranului. În timpul unei vizite la München, Papa a fost transportat cu un BMW seria 7, iar la Regensburg, Suveranul Pontif s-a plimbat cu un Audi A8. În schimb, există un singur Papamobil, marca Mercedes. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/BhXZyMfQs68" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

MAGAZIN

Omul care îl îmbracă pe Papă

Maximillian a fost croitorul Papei Ioan Paul al II-lea, iar magazinul său se află în centrul Romei. Pare un magazin demodat, însă o inscripţie discretă avertizează că este vorba despre un magazin pentru clerul catolic.

Familia lui Maximillian Gammarelli conduce această afacere de şase generaţii. Un reporter de la BBC a vizitat magazinul, iar relatarea lui pare desprinsă dintr-un roman: "În galantare stau rânduite robe de un roşu-aprins pentru cardinali, purpuriu închis pentru monseniori şi negru-cenuşiu pentru preoţii de ţară. Într-un colţ, pe o bucată de mătase, stă calota albă a Papei. Niciun costum, nicio cămaşă în tot magazinul".