SCANDALOS: "Miliţienii" muşamalizează dosarul comisarului-şef care a provocat un accident beat| VIDEO

SCANDALOS: "Miliţienii" muşamalizează dosarul comisarului-şef care a provocat un accident beat| VIDEO

Un accident provocat de un comisar şef beat la volan, măsluit de colegii de la Biroul de Presă. Aceştia susţin că autorul accidentului nu consumase alcool deşi martorii spun că era "rupt de beat". Poliţistul a şi încercat să fugă de la locul accidentului

Un comisar şef din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a intrat cu maşina pe contrasens şi s-a izbit violent de un taxi. Ofiţerul era în stare avansată de ebrietate şi a fost prins de oamenii care se aflau pe stradă, după ce, potrivit martorilor, a încercat să fugă de mai multe ori.

Avea alcoolemie 1,75 la mie

În urma accidentului, un tânăr avocat, care se afla pe bancheta din faţă a taxi-ului a ajuns la spital, necesitând aproape o săptămână de îngrijiri medicale. Întreaga poveste s-a petrecut luni seară pe strada Staţiunii din municipiul Suceava. Pe lângă accidentul în sine, grav este faptul că purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul Alin Botezatu, a încercat să măsluiască incidentul, susţinând că poliţistul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceasta, în ciuda declaraţiilor martorilor care susţineau că poliţistul de la volan, îmbrăcat cu o haină cu însemnele poliţiei, era rupt de beat. În această după-amiază, însă, rezultatul probelor biologice l-a contrazis pe ofiţerul de presă. Colegul său, comisarul şef  Luigino Marian Pânzariu (48 de ani) avea o alcoolemie de 1,75 la mie, la prima probă (ora 22:00), respectiv 1,60 la mie, la a doua probă (ora 23:00). Ancheta în acest caz a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Conducea ca un nebun. A trecut milimetric pe lângă un grup de copii"

Un şofer care s-a întâlnit în trafic cu maşina condusă de comisarul şef Pânzariu, chiar cu câteva minute înainte de a se întâmpla accidentul, a povestit că omul legii "conducea ca un nebun": "Era să intre în două tiruri şi a trecut milimetric pe lângă un grup de copii", explică martorul. Biroul de Presă al IPJ Suceava a încercat şi astăzi să pună batista pe ţambal şi în buletinul trimis mass-media accidentul comis de ofiţerul Pânzariu, fost şef al Poliţiei oraşului Gura Humorului, este prezentat ca un banal eveniment rutier:   "La 12.12.2011 ora 20.40, pe str. Staţiunii din mun. Suceava, P.Marian de 48 ani din localitate (n.r.-poliţistul), a intrat în coliziune frontal-laterală cu autoturismul condus din sens opus de L.Victor de 25 ani din localitate, rezultând avarierea autovehiculelor şi vătămarea corporală a lui G. Ştefan de 30 ani, localnic, pasager în al doilea autoturism, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, necesitând 5-6 zile îngrijiri medicale, nerămânând internat. Conducătorilor auto li s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei,iar cercetările continuă, în funcţie de rezultat dispunându-se procedural". În comunicatul poliţiei nu se specifică nici măcar cine e vinovat de producerea accidentului, darămite că cel care l-a provocat era ofiţer de poliţie şi a refuzat testarea cu alcooltestul.  Filmat cum s-a urcat beat la volan Comisarul şef Luigino Marian Pânzariu (48 de ani), cel care, luni seară, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit violent un  taxi, a fost filmat cu telefonul mobil cu puţin timp înainte de a produce accidentul de către un tânăr care l-a observat pe omul legii, îmbrăcat în haina de poliţist, clătinându-se zdravăn pe stradă. Tânărul care a filmat, Cristi C., a sunat şi la 112 şi a sesizat faptul că un poliţist aflat în avansată stare de ebrietate s-a urcat la volanul unui autoturism şi e un real pericol în trafic. Apelul pare-se că a fost unul "fără fir", ofiţerul Pînzariu întorcându-se după câteva minute exact în locul în care a fost filmat, după ce probabil a făcut o tură prin oraş, fără ca nimeni să-l oprească.

Oficial, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava nu a amintit nimic de apelul pe 112 despre poliţistul rupt de beat în trafic, aşa cum a  "mers pe burtă" în tot acest caz, pe care iniţial, prin vocea purtătorului de cuvânt, comisarul Alin Botezatu, a încercat să-l ţină la sertar, ferit de mass-media.