Se întâmplă în România: Fiscul a vândut maşina confiscată aiurea a unui sucevean

Se întâmplă în România: Fiscul a vândut maşina confiscată aiurea a unui sucevean

Stelică Buzec a dat statul în judecată, şi-a recâştigat maşina dar n-a mai avut ce să recupereze. Fiscul i-o vânduse cu numai 1.800 de lei. Omul cere 260 de lei/zi despăgubire până i se va aduce maşina înapoi.

Şi-a recuperat în instanţă maşina confiscată de Poliţie însă, când s-a dus să o ridice, a aflat că e vândută. I s-a întâmplat zilele trecute unui bărbat din comuna suceveană Valea Moldovei.

L-au plimbat de la un judeţ la altul şi supriză: maşina nu mai e!

Povestea pe scurt este următoarea: în luna iulie a acestui an, păgubitul, Stelică Buzec, se afla la volanul autolutilarei sale Mercedes pe raza municipiului Vaslui, maşina fiind încărcată cu aproape trei tone de porumb. Pentru că nu avea certificatul de producător la el, deşi i-a explicat poliţistului că i-a fost eliberat, însă că nu a ajuns încă în posesia lui, a fost amendat cu 3.000 de lei şi i s-a confiscat maşina şi marfa. Suceveanul a contestat în instanţă procesul verbal şi, după trei luni de procese, a reuşit să câştige definitiv şi irevocabil procesul cu poliţia. Cu hotărârea judecătorească în mână, Stelică Buzec s-a dus la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui să-şi ia maşina, însă a fost trimis la Direcţia de Finanţe Vaslui. Numai că aici a aflat că maşina sa a fost vândută contra sumei de 1800 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cu maşina aia îmi câştigam pâinea"

"Este o bătaie de joc incredibilă. Maşina mea face cel puţin 2.500 de euro, cum să îmi dea 1.800 de lei pe un Mercedes Benz? Păi un cal costă 6.000-7.000 de lei şi ei îmi dau pe maşină de patru ori mai puţin?", era revoltat bărbatul. La jumătate de preţ i-a fost vândut şi porumbul, iar suceveanul vrea să-şi facă caute dreptatea. Stelică Buzec a declarat că va deschide un nou proces şi va cere despăgubiri de 260 de lei pentru fiecare zi în care maşina i-a fost confiscată. "Să-mi dea 260 de lei pe zi, de când mi-au oprit maşina, plus daune morale şi cheltuieli de judecată, asta voi cere în instanţă. Ei mi-au dat maşina cu 18 milioane de lei vechi, eu am cheltuit vreo 30 de milioane numai cu drumurile de la Suceava la Vaslui. Cu banii ăştia (1.800 de lei - n.r.) nu iei niciun cal, nicio căruţă... Eu cu acea maşină îmi câştigam pâinea", ne-a declarat Stelică Buzec.