Fetiţa potrivită pentru 23 de meserii

Fetiţa potrivită pentru 23 de meserii

Rebeca se gândeşte deja la carieră. Ce să aleagă? Medic, designer, procuror, educatoare, model, ziarist?

Are deja o listă cu 23 de meserii la care se gândeşte serios că i-ar plăcea să le practice, se descurcă binişor cu italiana şi începe să înveţe engleza. În timpul liber merge la înot, este baby sitter, desenează, scrie poezii sau le face surpirze celor dragi.

"Imi place să fiu originală"

Ea este Rebeca Ştefania, o fetiţă de 9 ani din Breaza, care face totul cu o naturaleţe ieşită din comun.  La şcoală se descurcă exemplar, chiar dacă este în clasa celei mai exigente învăţătoare din şcoală. Din clasa I a plecat cu coroniţă, iar după prima lună de vară îşi terminase deja temele de vacanţă, aşa că s-a apucat să răsfoiască atlase pentru copii. Acum citeşte poveşti de Creangă. Povesteşte foarte senină despre şcoală sau lucrurile pe care le învaţă, ca şi când toate sunt 100% alegerea ei.

Niciodată nu se plânge, deşi recunoaşte că sunt lucruri la care nu se pricepe foarte bine. "În clasa I avem cele mai mari note la matematică, dar acum nu prea mă descurc la probleme", povesteşte cu un zâmbet ştrengăresc Rebeca. Îi plac dialogurile şi compunerile pe care le are de făcut la Română şi se mândreşte că toate ideile pe care le pune pe hârtie sunt ale ei. "Mie îmi place să fiu originală", spune cu convingere şcolăriţa.

A lucrat o săptămână

Am discutat împreună aspectele pro şi contra ale celor 23 de meserii la care s-a gândit. Dintre toate, cele mai importante rămân pentru ea cele de designer vestimentar, medic şi învăţătoare. Cu designul deja a început. Desenează tot felul de hăinuţe pe care le arată apoi colegelor de clasă, care se înghesuie  să "le cumpere". "Într-o zi am rămas fără nicio haină", spune cu bucurie micuţa.

Meseria de medic vrea să o practice pentru că îşi doreşte să îi poată ajuta pe cei dragi ori de câte ori sunt bolnavi. Pentru că mama este bucătăreasă, în vacanţa de vară s-a hotătât să încerce şi această meserie şi timp de o săptămână a  mers la serviciu cu ea şi ajutat-o la ce s-a priceput. La sfârşit, a fost remunerată corespunzător.

Poezie pentru frăţior

Cei din familie ştiu că se pot baza pe Rebeca, în grija căreia îl lasă ori de câte ori este nevoie pe frăţiorului ei, Remus Ştefan, de numai un anişor. Departe de a se simţi ameninţată de venirea pe lume a unui frăţior, ea l-a aşteptat cu nerăbdare, iar la scurt timp după ce a venit, i-a scris şi o poezioară emoţionată, unde descrie cum s-a simţit când părinţii l-au adus acasa.  "Mie îmi place să stau cu el pentru că mă amuză si mă inspiră", spune  Rebeca. Tot inspiraţia a determinat-o să organizeze anul acesta, în februarie o cină romantică pentru părinţii ei sau să îi scrie o scrisoare doamnei doctor din Bucureşti care a operat-o la nas în urmă cu puţin timp. "Am vrut să-i mulţumesc pentru că operaţia a ieşi bine", îşi explică Rebeca gestul.

ETICHETA Crăciuniţele EVZ vă aşteaptă la Carrefour

Săptămâna aceasta, de luni până duminică, la raioanele de jucării din magazinele Carrefour vă puteţi întâlni cu Crăciuniţele EVZ. Ele vor oferi părinţilor câte un ziar, iar celor mici o cărticică de benzi desenate.

Luni, Crăciuniţele vă aşteaptă în hipermarket între orele 16.30 şi 20.30, iar de marţi le veţi întâlni în intervalele orare 10.30 - 12.30 şi 16.30 - 18.30.

Magazinele în care se vor afla Crăciuniţele EVZ sunt: Carrefour Orhideea, Carrefour Colentina, Carrefour Berceni şi Carrefour Vitantis.

A devenit tradiţie ca, în fiecare an, în preajma Crăciunului, "Evenimentul zilei" să se alăture Moşului în scrierea listei copiilor cuminţi din România. Pe unii dintre aceştia i-am găsit noi şi le veţi citi poveştile în paginile ziarului nostru şi pe www.evz.ro, în secţiunea dedicată acestei campanii. Dacă vrei să spui şi tu povestea copilului sau nepotului tău, trimite-ne o fotografie, un desen şi o poveste despre el, pe adresa de mail copiicuminti@evz.ro.

  • Află AICI cum poate obţine şi copilul tău diploma de copil cuminte

Mai jos, alte poveşti ale unor copii cuminiţi:

  • Antonia, fetiţa care aşteaptă mirele, nu pe Moş Crăciun
  • Copii cuminiţi. Băieţelul care ia salariul de la grădi
  • Sara şi Vladimir, cele mai de preţ bijuterii ale familiei Avram
  • Bubu, minunea care a venit de 1 Mai
  • Sebi vrea sănătate şi dragoste de la Moş
  • Mihăiţă, băieţelul câştigător la categoria 2 kg

Ne puteți urmări și pe Google News