Iepuraşul din bucătăria lui Hugh Hefner

Iepuraşul din bucătăria lui Hugh Hefner

Deviza revistei "Playboy" s-a născut în 1953: "Munceşte, distrează-te şi bucură-te de amândouă la fel de mult!"

O perioadă a fost preot în infanteria americană. A urmat cursuri de anatomie... Pasionat de caricatură, a publicat benzi desenate. Susţine că "Playboy" înfăţişează femeia în posturi fantastice. Are o adevărată pasiune pentru pijamale şi halate. A făcut din iepuraşul cu papion unul dintre cele mai cunoscute logouri din întreaga lume. Ideea de a crea o revistă de un anumit gen i-a venit in timp ce era student la Univesitatea din Illinois şi după ce a scris o lucrare în care examina legile SUA referitoare la sex, în lumina unor studii despre sexualitatea umană.

În anul 1953, Hugh Hefner - căci despre el este vorba- , "încropea" în bucătăria proprie din Hyde Park primul număr din "Playboy". Economiile mamei îi vor fi de mare folos, plus că se gândeşte şi la o lozincă pentru revistă: "Munceşte, distrează-te şi bucură-te de amândouă la fel de mult!". Primul număr, vândut la preţul de 50 de cenţi, anunţa pe copertă: "pentru prima dată într-o revistă în culori, celebra Marilyn Monroe - goală". Vestitul iepuraş cu smoking şi papion a fost creat de designer-ul Art Paul pentru ediţia a doua a revistei şi s-a păstrat, până în prezent. Hefner a declarat că l-a ales drept mascotă pentru "conotaţia lui sexuală amuzantă" şi pentru că imaginea era "ştrengară şi jucăuşă".

FBI "citea" cu mare atenţie

Ne puteți urmări și pe Google News

Hefner îşi va construi succesul pe o formulă până atunci inedită: goliciune, fotografii superbe, reportaje, articole despre viaţa cotidiană... Sexul nu era singurul subiect discutat, încă de la început revista cuprinzând caricaturi, ultimele noutăţi despre moda bărbătească, maşini şi lifestyle. În anul 1962, Hefner introduce în revistă secţiunea "interviul «Playboy»", care atingea diverse subiecte sociale precum drepturile civile, drogurile, războiul. În anii '60 se vor deschide în toată lumea cluburile "Playboy", de la Londra la Osaka, cu peste o mie de iepuraşi "Playboy" angajaţi. Pentru că nu putea sta departe de petreceri, casa lui Hefner, legendara "Playboy" Mansion, a devenit, în scurt timp, renumită pentru evenimentele cu fete frumoase. Fondatorul a reuşit să intre în atenţia FBI, datorită poziţiei afişate faţă de societate. Agenţii FBI citeau articolele din "Playboy" şi realizau rezumate. Cu toate acestea, multe subiecte din timpul revoluţiei sexuale a anilor '60 au scăpat FBI-ului.

Iepuraşi celebri

Pentru "Playboy" au pozat, de-a lungul anilor, multe celebrităţi. Printre miile de nume celebre din lumea filmului, muzicii sau televiziunii care au apărut în paginile revistei se numără Kim Basinger (1983), Drew Barrymore (1995), LaToya Jackson (1989, 1991), Nancy Sinatra (1995), Samantha Fox (1996), Tiffany, (2002), Linda Evans (1971), Claudia Christian (1999) şi Rachel Hunter (2004). Urecheatul şăgalnic a mai fost "întrupat" şi de celebrităţi care cu greu recunosc acum că au fost "iepuraşi": Brigitte Bardot, Kim Basinger, Madonna, Sharon Stone. Între anii 1955 şi 1979, cu excepţia unei perioade de şase luni în 1976, litera "P" din "Plaboy" era înconjurată de un număr de vedete, "postate" în interiorul ei sau pe lângă ea. Se spune că acest lucru era stabilit chiar de Hefner, în funcţie de cât de atractivă era starleta sau cât de des făcuse dragoste cu Hef. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/v-zVBxi1UPY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Cea mai importantă forţă civilizatoare a omenirii nu este religia, ci sexul. (...) Viaţa e prea scurtă pentru a trăi visul altcuiva. E ciudat cum eu, un singur om, trăiesc fanteziile atâtor bărbaţi." HUGH HEFNER, fondator "Playboy" 1970 este anul în care apare varianta "Playboy" în alfabetul Braille, publicată de "The National Library Service for the Blind and Physically Handicapped", care include numai articole.