Vampirii sunt mai la modă decât Dumnezeu

Vampirii sunt mai la modă decât Dumnezeu

Idolii tinerelor reprezentante ale sexului frumos nu mai sunt muzicienii, ci vampirii. Ajung chiar să le reproducă paloarea pe propria piele.

O "idilă cu un vampir" e mai ceva decât "Luceafărul", reprezintă un vis la modă, chestionarele de genul "Ce vampir din seria «Saga Amurg» ţi s-ar potrivi ca iubit?" fiind la ordinea zilei pe reţelele de socializare. Milioane de fete tinere din întreaga lume sunt învăţate (şi învaţă!) cum să îşi uniformizeze tenul pentru a obţine paloarea noilor eroi. Iar buzele capătă un plus de senzualitate prin nuanţe de roşu sau vişiniu închis. Bella, Alice, Rosalie şi Victoria, acestea sunt personajele care au inspirat firmele de cosmetice să lanseze colecţiile "Saga Amurg". Fanele din întreaga lume se machiază ca în film, apoi îşi postează fotografiile pe Facebook.

O reţetă bine însângerată

Tot fanii americani ai binecunoscutei serii "Saga Amurg" recurg la stomatologi pentru a se echipa cu o pereche de colţi de vampir - un bizar omagiu adus personajului principal, Edward, vampirul cel seducător. Dentiştii aplică pe canini un material compozit de culoarea dinţilor naturali ai pacientului şi îl modelează, obţinând nişte canini falşi, mai lungi - fără a exagera, vizibili atunci când pacientul zâmbeşte. Procedura dureaza cam 15 minute şi costă aproximativ 200 de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

A apărut şi aşanumitul "lifting vampir", eficient pentru înlăturarea ridurilor, care presupune injecţiile cu trombocite din propriul sânge. Specialiştii spun la unison că vina o poartă filmele cu această tematică prea des abordată în ultima vreme. Dracula este mic copil pe lângă imaginaţia debordantă a "regizorilor-vampirologi" ai prezentului.

Reţeta succesului lui Stephenie Meyer

Seria "Saga Amurg" şi-a creat sute de admiratoare în rândul femeilor de orice vârstă, iar dacă n-ai văzut saga cu pricina s-ar putea ca cea mai bună prietenă a ta să te lase baltă pentru că nu eşti cool.

"Cum e posibil ca un vampir să fie mai la modă decât Dumnezeu?" se întreabă tabloidele americane, care o găsesc vinovată pe Stephenie Meyer, creatoarea lumii "Saga Amurg" (filmele sunt construite după romanele cu acelaşi nume de Stephenie Meyer). Ei îi convine, mai ales că reţeta "girl-orientend" şi "love story fantastic şi vampiric cu adolescenţi" prinde superb, prin urmare scriitoarea nu are prea mari şanse să şomeze. Preia cu talent şi tupeu vechi teme din literatură şi film şi le adaptează după anumite tendinţe. Astfel, avem vampiri răi şi vampiri buni şi eco (!), care sunt vegetarieni prin autoeducaţie, mai apar şi vârcolaci, apar şi oamenii, se îndrăgostesc… Acum, de ce să nu recunoaştem că primul film nu a încasat degeaba peste 350 de milioane de dolari în toată lumea (cu un buget iniţial de 37 de milioane de dolari pe care l-a recuperat în prima zi de proiecţii). Promovare excelentă, soundtrack de impact (Muse, Linkin Park, Radiohead), eroii peliculei s-au transformat peste noapte în superstaruri, iar mitul vampirilor a cucerit şi mai mult lumea. Sărăcuţa Buffy

Serialele cu vampiri nu sunt la modă doar acum, ci au devenit un trend încă din anii '90, perioada în care a apărut serialul "Buffy Spaima Vampirilor". Desigur, cu o aşa concurenţă vampirică în momentul de faţă, sărăcuţa Buffy nu mai prezintă interes. Serialul îmbina elemente ale supranaturalului, comediei, acţiunii şi horror-ului şi a fost difuzat între anii 1997 şi 2003, fiind desemnat un serial-cult al erei cinematografice de televiziune. A primit trei premii Emmy şi a intrat în topurile celor mai bune filme seriale ale tuturor timpurilor.

Personajul principal al serialului este evident Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar), ucigătoarea de vampiri, a cărei forţă constă în agilitate, putere fizică, intuiţie şi putere de vindecare. Pe lângă acestea, Buffy beneficiază şi de vise profetice. Pe parcursul serialului, ea evoluează mult, devenind, dintr-o simplă ucenică, un ucigaş de vampiri. Serialul a ajuns să schimbe istoria televiziunii, să fie parodiat, împrumutat şi chiar a ajuns temă de studiu la diverse universităţi de teatru şi film, devenind de fapt ceea ce se numeşte "un clasic"!

Deliciul publicului

Se spune că, de-a lungul timpului, nici o altă creatură nu a avut longevitatea vampirilor, indiferent de cultură. "Că vrem sau nu, ceva specific lor ne este caracteristic şi acest lucru va rămâne cu noi, într-o formă sau alta", e de părere Lisa Jane Smith, şi ea o autoare de science-fiction, horror şi romance pentru adolescenţi (şi nu numai).

De asemenea "The Vampire Diaries" şi "True Blood" reprezintă şi ele serii care fac deliciul publicului dornic de "sânge, iubire şi sex". Să revenim la "Saga Amurg". La un moment dat, el îi spune ei că e un monstru, ea îi spune că vrea să fie cu el pentru totdeauna, el îi zice că face eforturi considerabile ca să nu o stoarcă de sînge, ea zice că are încredere…

Ce să mai zicem, pe net suntem anunţaţi că s-au "băgat" jocuri noi cu vampiri şi vârcolaci…Trăim într-o eră în care multora aceste personaje li se par mai actuale şi mai credibile chiar decât Dumnezeu, de parcă El ar avea nevoie de reclamă. Sau mai mai ştii… <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/S2T7d8j6I5I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

EXPUNERE

O istorie recentă a "Sexy-colţoşilor"

Mai întâi a fost grupul domnilor din "Interviu cu un vampir". În anul 1994, când Brad Pitt îşi arăta colţii în filmul menţionat, pe lista cu preferinţe ale admiratorilor genului figura şi Tom Cruise - vampirul Lestat, cu părul lung şi ras pe piept din aceeaşi peliculă. Tot din acelaşi film, Antonio Banderas - Armand, vampirul…latino. Mai târzior s-a impus David Boreananz, Angel din "Buffy, spaima vampirilor", dar nimeni nu poate opri invazia "vampirilor actuali".

Acum au apărut domnul suedez cu nume greu de pronunţat - Alexander SkarsgÃ¥rd (Eric Northman din "True Blood") şi un alt domn cu nume la fel de greu de pronunţat -Ian Somerhalder (Damon Salvatore din "The Vampire Diares").

Fanii votează din greu pentru Robert Pattinson (Edward Cullen din "Saga Amurg"). Robert a devenit idolul unei întregi generaţii de adolescente, deşi are un aspect destul de ciudat. Din aceeaşi serie "Saga Amurg", nici Kellan Lutz (Emmet Cullen) nu stă rău deloc în clasamentul fanilor. Kellen a ştiut să profite de succes "expunându-se" atât în film, cât şi în reviste. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/2w3iY4Vf73M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uK1D9vGJePc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Citiţi şi:

  • "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea 1" a încasat 139 milioane de dolari în SUA
  • "Momentul critic e cel în care Bella devine vampir"
  • "Voiam un vampir pe muchie de cuţit, gata să sfâşie"
  • Vârcolacul din "True Blood", printre cei mai frumoşi bărbaţi