Daniela Andreescu, şefa SGG, demisă de Emil Boc. Scandalul "Afinii" şi interesele televiziunilor de ştiri

Daniela Andreescu, şefa SGG, demisă de Emil Boc. Scandalul "Afinii" şi interesele televiziunilor de ştiri

Decizia ar fi fost luată după ce Guvernul a primit de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) un răspuns în care se precizează că există premise pentru încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese de către şeful SGG, iar mai mulţi liderii PDL ar fi cerut demisia acesteia.

Premierul Emil Boc a convocat-o în biroul său pe Daniela Andreescu, secretar general al Guvernului după şedinţa Executivului. Acesta a chemat-o pentru a-i cere explicaţii în ceea ce priveşte scandalul "RA-APPS" privind spaţiile administrate de această instituţie. După, şeful Executivului a declarat că a decis să o revoce din funcţie. Prim-ministrul a purtat o discuţie cu şefa SGG-ului, iar conversaţia a devenit aşa de aprinsă încât s-au auzit ţipele şefului Guvernului prin uşă, potrivit unor unor surse guvernamentale. Întâlnirea a avut loc după ce mai mulţi lideri PDL ar fi cerut ca prim-ministrul să aibă o discuţie cu Andreescu prin care să lămurească problemele semnalate în presă în ceea ce priveşte spaţiile RA-APPS-ului şi posibilul conflict de interese în care s-ar afla şef Secretariatului General al Guvernului şi după ce premierul a primit informarea oficială de la ANI. "Liderii partidului i-au transmis premierului că explicaţiile de până în prezent ale Danielei Andreescu nu sunt mulţumitoare şi i-au cerut ca, în cazul în care aceasta nu poate prezenta alte argumente în apărarea sa, să o demită", au precizat surse din cadrul partidului.

Secretariatul General al Guvernului susţine că şeful SGG, Daniela Andreescu, a sesizat personal, marţi, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru a analiza cazul său, în urma informaţiilor publicate în presă privind un conflict de interese ca urmare a spaţiilor RA-APPS atribuite familiei sale, mai exact soţului ei şi fiicei acesteia. Întrebat de jurnalişti despre cazul secretarului general al Guvernului,Emil Boc a arătat că răspunsurile trebuie formulate "atât de persoana în cauză, dar şi de ANI".

Daniela Andreescu a ajuns în prim- plan după ce presa a descoperit că soţul şi fiica sa vitregă au spaţii închiriate de la RAAPPS, aflată în subordinea SGG, iar fiul este angajat al aceleiaşi instituţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Explicaţia sfidătoare a şefei SGG - soţul şi fiica vitregă nu-i sunt rude, ci "afini", potrivit Codului Familiei - i-a revoltat până şi pe unii dintre liderii PDL, care au cerut demiterea sa.

Pe de altă parte, televiziunile au fost atât de vehemente cu Daniela Andreescu deoarece atât SC Editura Intact (Antena 3), cât şi Realitatea Media SA (Realitatea TV) au datorii de sute de mii de euro, pentru spaţii închiriate de la Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), la Casa Presei.

Cristian Preda şi Urban Iulian cer demisia lui Andreescu Europarlamentarul PDL scrie pe blogul său că "decenţa cere înlocuirea secretarului general al Guvernului", după ce zilele acestea Daniela Andreescu n-a putut lămuri de ce într-un imobil RA-APPS funcţionează firma soţului său. Şi senatorul PDL Iulian Urban invocă Codul Etic al partidului pentru a cere îndepărtarea lui Andreescu din fruntea SGG. "Actualul Cod Etic, dar şi poziţionarea PDL ca vârf de lance în lupta anticorupţie, îl obligă pe preşedintele Emil Boc să o demită pe Daniela Andreescu. Dacă şi în acest caz va fi nevoie ca DNA sau ANI să vină şi să înceapă o anchetă, pentru ca liderul PDL să aibă această reacţie atunci avem o gravă problemă, avem dovada faptului că încă se speră în PDL că acest Cod Etic este doar o glumiţă, şi cine va adopta această poziţie, va trebui să şi-o asume în faţa electoratului. Demiterea d-nei Andreescu va clarifica poziţia PDL în lupta anticorupţie, şi va aduce voturi acestui partid, voturi pentru care nu trebuie să vină vreun lider local să ne explice că fără bani nu poţi câştiga alegerile. Prin cinste, lupta împotriva corupţiei şi onestitate vom scoate din casă acel DEMOS în procent de vreo 60% care refuză să voteze vreun politician, de 15 ani încoace", scrie Urban, pe blog. CITIŢI ŞI:

  • Cristian Preda şi Iulian Urban cer demisia Danielei Andreescu din fruntea SGG
  • RAAPPS nu vinde case datornicilor şi celor cu care se judecă
  • Chiriaşul Geoană ar cumpăra vila de protocol în care locuieşte: Totul depinde de condiţiile RA-APPS
  • Casele de protocol, pofta demnitarilor pribegi