Cei mai cunoscuţi anonimi din SUA

Cei mai cunoscuţi anonimi din SUA

Discovery Channel a reuşit să scoată la lumină "Secretele Echipei SEAL 6" şi le prezintă sâmbătă, de la ora 22.00.

Timp de trei decenii, trupele de elită ale guvernului SUA, SEAL TEAM 6, au acţionat doar "sub radar", derulând misiuni secrete şi luptând împotriva pericolelor care vizau securitatea naţională.

Însă acum, după succesul intens mediatizat al Operaţiunii Neptune Spear, încheiată cu moartea lui Osama Bin Laden, nu se mai pune problema ca echipa să rămână în continuare "sub acoperire".

Deşi misiunile lor sunt învăluite în mister, acest documentar special scoate la lumină detalii despre trupele secrete pregătite să utilizeze arme performante şi tehnologii specializate pentru a se infiltra în câteva dintre cele mai bine păzite locuri de pe planetă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei mai buni dintre cei buni

După lovitura dată terorismului, membrii SEAL TEAM 6 au fost consideraţi adevăraţi eroi naţionali de către americani, dar asta nu i-a transformat în nemuritori.

La doar trei luni după capturarea lui Osama bin Laden, misiune care a făcut ca echipa să intre în rândul legendelor militare, SEAL a suferit o pierdere devastatoare când 20 dintre membrii săi au murit după ce un elicopter a fost doborât în Afganistan. Gurile rele au comentat incidentul ca fiind urmare a blestemului lui bin Laden.

La începutul anilor '80, după ce o misiune de salvare a unui ostatic american din Iran a eşuat, s-a luat decizia înfiinţării unor trupe speciale. Aşa a luat naştere SEAL TEAM 6.

Trupele participă la misiunile de contraterorism, iar membrii sunt cunoscuţi drept agenţi "negri" deoarece sunt implicaţi în acţiuni neconvenţionale, adesea aflate la limita legii şi despre care nu se păstrează, de obicei, rapoarte oficiale.

Pentru a intra în rândul acestor elite, aspiranţii sunt supuşi unor antrenamente draconice şi, deşi sunt foarte bine pregătiţi, mai mult de jumătate dintre recruţi renunţă după cursurile de pregătire care durează între şase şi nouă luni.

În cadrul antrenamentelor, ei îşi perfecţionează competenţele de folosire a armelor de foc, în special în condiţii de stres.

De curând, compania americană Walt Disney a înregistrat marca "Seal Team 6". Marina Americană nu a contestat isteaţa mişcare a acestora deoarece Pentagonul nu a recunoascut niciodată, oficial, existenţa acestei echipe de elită. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/57lYxh2Qa7Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Citiţi şi:

  • Cine este "SEALS", unitatea care l-a prins pe Osama bin Laden
  • Militarul care l-a executat pe Osama, decorat în secret
  • 22 de puşcaşi marini, din unitatea care l-a ucis pe Bin Laden, omorâţi de talibani
  • Văduva unui militar mort în elicopterul doborât în Afganistan: "Ai vrea să ţi se spună că e o greşeală"