Oprescu le-a promis americanilor că schimbă legea locală de business

Oprescu le-a promis americanilor că schimbă legea locală de business

Aflat într-o vizită de lucru în America, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a promis că va schimba legea bucureşteană pentru a creea condiţii mai bune pentru oamenii de afaceri.

În plus, edilul-şef a precizat, în cadrul "Business Innovation and Entrepreneurship: City Strategies", care are loc în SUA, că va face va face tot posibilul să atragă IBM la Bucureşti. Sorin Oprescu se află într-o vizită de lucru în SUA, unde participă la summit-ul "Business Innovation and Entrepreneurship: City Strategies", la invitaţia primarului New-York-ului, Michael R. Bloomberg . La summit participă reprezentanţi ai 21 de oraşe din întreaga lume. Impreuna cauta solutii pentru dezvoltarea localitatilor lor, de sprijinire a intreprinzatorilor si de creare de locuri de munca pentru oamenii pe care ii reprezinta. Oprescu: New York are aceleaşi probleme ca şi Bucureştiul Primarul general s-a întâlnit ieri cu edilul New York-ului, Michael Bloomberg, şi  au schimbat păreri despre funcţionarea administrativă a oraşelor pe care le conduc. Primarul New York-ului susţine că guvernele, prin incoerenţa politicilor adoptate, sunt singurele vinovate de crearea unui climat de incertitudine, care se răsfrânge direct asupra cetăţenilor. Michael Bloomerg crede că autorităţile locale ar trebui să se bucure de mai multă libertate pentru a putea lucra în beneficiul oamenilor care i-au ales. Totodată, Oprescu a remarcat că, deşi la un alt nivel, problemele New York-ului sunt asemănătoare cu ale noastre, aşa că a luat aminte la soluţiile găsite de primarul new-yorkez pentru rezolvarea lor. El l-a felicitat pe Michael Bloomberg pentru că a reuşit să "recupereze" aproape toate locurile de muncă pierdute odată cu intrarea în criza economică. Sorin Oprescu si-a exprimat şi dorinţa de a iniţia şi realiza proiecte de dezvoltare a afacerilor în Bucureşti. Pentru asta a promis că se va implica în modificarea cadrului legislativ la nivel local, în sensul reducerii birocraţiei şi sprijinirii antreprenoriatului. IMB a fost în două misiuni de avaluare la Bucureşti Pe 2 noiembrie, Sorin Oprescu a avut o întrevedere şi cu Anne K. Altman - General Manager Global Public Sector IBM. Reprezentanta IBM a ţinut să-i multumească lui Sorin Oprescu pentru demersurile făcute şi sprijinul acordat până acum celor două misiuni de evaluare venite la Bucureşti. În cadrul întâlnirii, primarul general şi-a reafirmat întreg suportul pentru găzduirea noului centru IBM la Bucureşti, a prezentat avantajele pe care oraşul nostru le are în faţa altor localităţi, a vorbit despre importanţa Bucureştiului între capitalele europene, despre forţa de muncă foarte bine pregătită, de infrastructura pusă la punct şi despre existenţa spaţiilor adecvate (cladiri de birouri clasa A).

IBM intenţionează să deschidă în Europa un nou centru de outsourching,  ce urmează să furnizeze servicii de operare şi mentenanţă a sistemelor IT. Este vorba despre o investiţie de peste 400 de milioane de dolari, care ar urma să creeze între 1.500-3.000 de locuri de muncă. Americanii vor să facă  proiecte de infrastructură pentru Capitală Miercuri, Oprescu s-a întâlnit cu conducerea AECOM, cea mai mare companie de proiectare în domeniul construcţiilor, infrastructurii, cu o cifră anuală de afaceri de opt miliarde USD. Compania este activă în România din anul 2000. În cadrul întâlnirii, Fred Werner, Chief Executive Officer AECOM, şi-a exprimat disponibilitatea creării unui parteneriat real cu Primăria Bucureştiului. El a acceptat invitaţia primarului general de a veni în vizită la Bucureşti cu o echipă de specialişti, pentru a evalua şi a prezenta viziunea lor asupra dezvoltării oraşului. Precizăm că AECOM are deja astfel de parteneriate cu alte oraşe de pe glob. Este vorba despre proiectele denumite generic "orasele viitorului",  pe care AECOM le desfăşoara, în întreaga lume, împreună cu IBM şi General Electric.

Ne puteți urmări și pe Google News