Alimentele bogate în zinc reduc riscul de autism

Alimentele bogate în zinc reduc riscul de autism

Copiii care au deficienţă de zinc ar putea fi mai predispuşi la autism, arată un studiu recent al cercetătorilor japonezi.

Conform oamenilor de ştiinţă, în organismul multor copii care suferă de autism sau alte boli înrudite, precum sindromul Asperger, se găsesc cantităţi foarte reduse din această minerală conţinută de carne, pâine şi lactate. Potrivit Dailymail.co.uk, cercetătorii din Tokio au măsurat nivelul zincului existent în părul a aproximativ 2000 de copii. Cele mai mici cantităţi de zinc au fost descoperite în cazul copiilor cu vârste de până la 3 ani: aproape jumătate dintre băieţi şi mai mult de jumătate dintre fete au prezentat deficienţe. Unele dintre cazuri au fost chiar severe, cum ar fi cel al unui băieţel de dou ani care avea doar 1/12 din cantitatea normală pentru vârsta lui. Nutriţia corectă ar putea preveni boala Cercetătorii au declarat că, potrivit noilor descoperiri, bebeluşii au nevoie de mai mult zinc pentru a se putea dezvolta şi creşte armonios, decât copiii mai mari şi că lipsa acestei minerale în primii ani de viaţă ar putea fi implicată în dezvoltarea autismului. "O perspecitvă nutritivă ar putea da speranţe noi pentru perfecţionarea tratamentului şi prevenirea acestei boli", au concluzionat specialiştii.

Ne puteți urmări și pe Google News