Justin Bieber: fenomen, industrie sau imitaţie?

Justin Bieber: fenomen, industrie sau imitaţie?

S-a lansat cu o piesă care a strâns 650 de milioane de vizualizări, dar pe care o urăsc aproape două milioane de oameni pe You Tube. Fanii par să fie mereu în minoritate când vine vorba de Justin.

Cântăreţul este mai mereu pe prima pagină a ziarelor. Este unul dintre copiii vedetă care au ajuns într-o lume care îi primeşte cu braţele deschise, dar îi batjocoreşte în egală măsură. Evoluţia lui pe You Tube nu este întâmplătoare. Încă de la lansare, tot internetul a vorbit despre acest nou fenomen al muzicii, un cântăreţ găsit în mediul online şi luat de Usher sub aripa lui. Nu toate comentariile îl flatau. În spatele oricărui fenomen, însă, stă mereu o industrie puternică de marketing. Este o copie fidelă a unui parcurs bine bătătorit înainte de Britney Spears, Justin Timberlake sau Christina Aguilera.

Drum deschis de Britney

Prima este poate cel mai bun exemplu de succes timpuriu. La numai 16 ani ea lansa primul album, "...Baby One More Time". Ani mai târziu, cântăreaţa încă se chinuie să îşi schimbe imaginea, dintr-o adolescentă rebelă ce cântă pe holurile unui liceu, într-o femeie sexy.

Britney are peste 100 de milioane de albume vândute în toată lumea, iar Justin vine în urma ei şi demonstrează că un cântăreţ de genul acesta devine foarte repede un star în contextul unui trend stabilit de alţii.

Spre deosebire de vedetele pop admirate de adolescenţii americani şi nu numai, Justin a încercat să se diferenţieze de "produsele" Disney. Se consideră mândru că oameni din lumea rap-ului, ca Ludacris, i s-au alăturat pentru proiecte.

Întrebat la MTV de ce crede că este atât de popular pentru oameni din mai multe categorii de vârstă, el a spus: "cred că din cauză că nu am mers pe drumul Disney. Nu m-am transformat într-o vedetă răsuflată. Am fost cool şi am profitat de asta". <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/kffacxfA7G4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ultimul scandal din jurul lui Bieber

Bieber este, cel mai recent, în colimatorul tabloidelor după ce o femeie, o presupusă fană a adolescentului, a declarat că acesta este tatăl copilului ei. Tânărul ar fi făcut sex cu aceasta în toamna anului trecut după un concert. Nu s-a oprit doar la declaraţii, ci îl târăşte pe Justin, care are în acest moment numai 17 ani, într-un proces de paternitate pentru a stabili dacă este sau nu tatăl copilului de trei luni.

Cântăreţul a negat imediat acuzaţiile. "Voi ignora zvonurile şi mă voi concentra pe ceea ce este real", a spus el într-un mesaj pe reţeaua de socializare Twitter.

Mariah Yeater, tânăra de 20 de ani care a intentat procesul, dă însă presei detalii picante despre partida de sex. Scandalul a picat într-un moment sensibil. Justin Bieber, încă minor, este de câteva luni iubitul Selenei Gomez, o altă actriţă - cântăreaţă a adolescenţilor. Iubita lui este cu doi ani mai mare, dar cuplul pare să reziste presiunii mediatizării, cel puţin până acum.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/HDwVckJWSWw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un adolescent pentru adolescenţi

Chiar dacă are probleme de om matur, Justin este până la urmă doar un alt tânăr. Acesta este unul dintre motivele pentru care mulţi sceptici nu îl mai văd în lumea muzicii peste 10 ani. Site-ul sodahead.com a făcut un sondaj cu întrebarea "Va mai asculta cineva Justin Bieber peste 10 ani?", iar 76% din oameni au răspuns că nu.

În plus, în ciuda colaborărilor mature, el este privit ca un produs trendy printre copii, dar nu şi printre cei trecuţi de pubertate. Părerile sunt împărţite însă. Unul dintre idolii lui Bieber este Justin Timberlake, iar tânărul ar putea să o apuce pe drumul acestuia. Timberlake a evoluat de la o trupă de băieţi a anilor '90 la un actor şi cântăreţ apreciat în acest moment pentru transformare şi pentru munca pe care o depune pentru a ajunge cineva.

AVERE

Câţi bani are Justin Bieber?

Este un tânăr de 17 ani care câştigă banii pe care alţii doar speră să îi obţină într-o viaţă. Faima lui Justin Bieber i-a adus o siguranţă financiară de invidiat.

Deşi cifrele nu sunt publice, justinbieberzone.com estimează că artistul a câştigat până acum în jur de 100 de milioane de dolari. Este greu de stabilit exact cât câştigă, dar unele zvonuri spuneau că ar fi încasat în 2010 în jur de 300.000 - 400.000 de dolari pentru un singur spectacol. Este astfel cel mai bine plătit cântăreţ din zona sa de pop pentru adolescenţi.

Mariah Yeater, femeia care îl acuză că nu îşi recunoaşte copilul, pe de altă parte, spune că artistul ar câştiga 4,5 milioane de dolari în fiecare lună. Ea a intentat procesul pentru că vrea ca artistul să îşi întreţină presupusul copil.

Şi best-reviewer.com se întreabă cât câştigă de fapt Justin Bieber. Ei au făcut un sistem prin care numără banii care intră în contul acestuia în fiecare secundă, minut, oră şi zi. Estimează, luând în calcul un an cu 48 de săptămâni a câte 40 de ore pe săptămână de muncă, că venitul lui în acest an se ridică la peste 22 de milioane de dolari. El ar câştiga 95.000 de dolari într-o singură zi, peste 3 dolari pe secundă.

Justin Bieber nu provine dintr-o familie bogată. Când era copil, părinţii nu aveau foarte mulţi bani, dar el îşi aminteşte că nu a simţit lipsurile din casă. "Când eram tânăr aveam tot ce îmi doream. Făceam sport, aveam haine. Dar acum…din poziţia în care sunt, când mă uit înapoi, mă simt atât de binecuvântat", a declarat Justin.

100 de milioane de dolari este suma pe care ar fi câştigat-o Justin Bieber până în prezent. Deşi sunt numai speculaţii, cântăreţul are cu siguranţă o avere impresionantă pentru vârsta pe care o are, numai 17 ani Citiţi şi:

  • Justin Bieber: Vreau să mă căsătoresc până la 26 de ani
  • Justin Bieber, desemnat de revista "NME" cel mai prost cântăreţ pop
  • 100.000 de dolari pentru noua tunsoare a păpuşilor "Justin Bieber"
  • Justin Bieber se crede actor

Ne puteți urmări și pe Google News