Cinci acuzaţii la care trebuie să răspundă Mitică Dragomir

Cinci acuzaţii la care trebuie să răspundă Mitică Dragomir

Preşedintele LPF a oferit un circ degradant la ieşirea de la DNA. "Corleone" şi-a trădat astfel frica.

Şefii fotbalului românesc sunt terorizaţi de prigoana declanşată împotriva lor de procurorii DNA şi dau din ce în ce mai multe semne de slăbiciune. Dumitru Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost convocat ieri la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă de ce a căpătat calitatea de învinuit în procesul dezafilierii clubului Universitatea Craiova.

Alături de "Corleone" mai sunt învinuiţi de abuz în serviciu Mircea Sandu, care este aşteptat astăzi în "vizită de lucru" la DNA, şi alţi opt membri ai Comitetului Executiv, printre care şi deja arestaţii Vasile Avram şi Sorin Ţerbea.

Glume macabre despre execuţii pe stadioane

Ne puteți urmări și pe Google News

După o întrevedere de nici zece minute cu procurorii, Mitică Dragomir a părăsit instituţia extrem de nervos. Preşedintele LPF şi-a ieşit din minţi, oferind un circ degradant. Încolţit de anchetatori, "Corleone" a căutat să afişeze o mină indiferentă şi a bătut câmpii despre "pedeapsa cu moartea" şi "execuţii pe stadioane, aşa ca în China!". Nea Mitică Dragomir şi arta de a se pupa singur în fund

"Fir-aţi ai dreacu' să vă ia!"

La prima întrebare incomodă, Dragomir s-a enervat, făcându-i cu ou şi cu oţet pe ziariştii care şi-au permis să-l "deranjeze".

"Mititelu trebuia să ne dea în instanţele civile, aşa scrie la regulament, dacă acest comitet federal greşea. Băi, DNA-ul nu este o instanţă civilă! Fumuriilor! Sunt învinuit, băi, nebunilor ce sunteţi! Ce aveţi, mă, cu mine, de mă împingeţi? Sunt sexy, d-aia, nu? Voi nu vedeţi că sunt frumos? Fir-aţi ai dreacu' să vă ia! Băi, nebunule, pune mâna şi învaţă dacă eşti ziarist! Pune, mă, mâna şi citeşte ce înseamnă învinuit şi ce înseamnă inculpat. Voi mă jigniţi! Ce căutaţi mă după mine? Voi vreţi sânge, mă? Ce aveţi, mă, cu mine, de ce nu mă lăsaţi să plec de aici?", s-a răţoit Dragomir la jurnalişti.

La final, a pozat iarăşi în tipul imbatabil. "Mi s-au prezentat învinuirile. Nu ştiu care sunt. O să le citesc în linişte. Vreo zece zile!".

Nervii celui care-şi zice "Tatăl şmecherilor" au trădat frica, sentiment care l-a cuprins încă din momentul în care a fost "convocat" la DNA. Nu de puţine ori, Dumitru Dragomir a ţipat că se simte hăituit. NEGRU PE ALB

Acuzele aduse celor din Comitetul Executiv

Surse judiciare precizează că membrii Comitetului Executiv al FRF au comis un abuz atunci când:

  • au votat un nou statut pentru ca excluderea Universităţii Craiova să aibă efecte imediate;
  • au votat excluderea Universităţii Craiova înainte de a înregistra noul statut în instanţă, astfel că acesta nu era, oficial, în vigoare, iar "Ştiinţa" nu putea fi dezafiliată imediat;
  • au exclus Craiova pe motiv că aceasta s-ar fi adresat instanţelor civile, ceea ce nu era adevărat;
  • nu au citat responsabilii Craiovei, nedându-le ocazia de a-şi formula apărarea şi nici de a contesta, legal, decizia de excludere;
  • au votat, în aceeaşi şedinţă, ca locul "Ştiinţei" să fie luat de Juventus Bucureşti, deşi preşedintele acestui club, Marian Rusen, este membru în Comitetul Executiv al FRF!

"Numai tâmpiţii se gândesc la aşa ceva"

Situaţia lui Dragomir seamănă cu cea a lui Florin Prunea din momentul suspendării din funcţia de "ministru de Externe" urmare a "scandalului Penescu". Normal ar fi ca Dragomir şi Sandu să plece din fruntea LPF, respectiv FRF, măcar pe perioada anchetei. Cei doi nu vor însă să se autosuspende.

Când Florin Prunea a fost învinuit în "cazul Penescu", Comitetul de Urgenţă al FRF - compus de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Vasile Avram sau Octavian Goga -, s-a reunit de "urgenţă" şi l-a dat afară.

La fel s-a întâmplat şi cu Vasile Avram, care a fost destituit din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor tot de Comitetul de Urgenţă.

"Naşul" şi "Corleone" au vrut să arate că nu vor să păteze imaginea instituţiei care guvernează fotbalul românesc. Ulterior, Sandu i-a transmis lui Prunea că nu se va putea reabilita nici în următorii 10 ani! Acum, când chiar ei, "peştii" cei mari, au ajuns sub lupa procurorilor, imaginea FRF nu mai contează. "Numai tâmpiţii gândesc asta. Şi sunt câţiva tâmpiţi care gândesc aşa!", a spus Dragomir.

Concluzia logică este că Sandu, Dragomir şi Goga au fost "tâmpiţi" când s-au gândit şi au votat pentru suspendarea lui Prunea din funcţie! FRICA ÎN IMAGINI

"Corleone" a făcut feţe-feţe la DNA

Dragomir este unul dintre "groparii" fotbalului românesc. Dar unul foarte expresiv, care-şi trădează imediat trăirile. Zeflemelile nu l-au mai ajutat de această dată. N-a mai avut puterea să facă miştouri ieftine. A cedat nervos la prima "indiscreţie" .

"Băi, nebunilor, puneţi mâna pe carte şi vedeţi care a diferenţa dintre învinuit şi inculpat!", a atacat Mitică.

După ce a constatat că nimeni nu se mai lasă păcălit de explicaţiile lui fără sens, "Corleone" şi-a pus pe tapet cealaltă faţă: de golan de cartier.

Şeful LPF a înjurat ca un birjar, s-a văitat că i-au fost rupţi pantalonii, că a fost călcat "pe bombeuri". Fostul deputat şi-a dezbrăcat imediat haina de "domn" şi a blestemat ca o ţaţă! "Corleone" simte că "se strânge laţu'" şi o arată la fel de expresiv. După ce s-a răţoit la jurnalişti, a mai ieşit o dată din maşină. Şi a mai aruncat o privire temătoare către uşa instituţiei unde trebuie să mai dea nişte explicaţii şi de unde i se pot îneca toate corăbiile. Când se simte hăituit, "Corleone" face ochii mari.

UNDE-I LEGE, E TOCMEALĂ

"Schimbăm regulamentul!"

Mitică Dragomir a mai oferit o mostră de penibil, la conferinţa de presă organizată într-un local care-i aparţine şi căruia a vrut să-i facă reclamă cu acest prilej. Şeful LPF a dat o nouă dovadă că regulamentele sunt pentru el, dar şi pentru ceilalţi "oameni de fotbal", doar o chestiune relativă: se aplică şi se respetă în funcţie de interese. Citiţi şi vă minunaţi.

"Mititelu a câştigat, fiindcă a scăpat de cheltuieli"

"Dacă Adunarea Generală decide că Universitatea Craiova trebuie să revină, atunci va fi reintegrată în competiţie, iar jucătorii vor reveni sau nu la echipă! Regulamentul se poate modifica, ce e aşa mare brânză? Nu poate fi nici vorba de abuz în serviciu, pentru că este o decizie provizorie. Nu poţi ţine jucătorii să nu joace, să le îngrădeşti dreptul la muncă. Mititelu nu a pierdut nimic, ba chiar a câştigat, pentru că nu a mai avut cheltuieli cu salariile!", a declarat Dragomir.

Cum vor reveni jucătorii la Craiova, dacă au semnat cu alte echipe, unele dintre ele din străinătate? "Bineînţeles că se pot întoarce jucătorii! Modificăm regulamentul şi cu asta basta!", a dat asigurări şeful LPF.

"Corleone" crede că a găsit scăparea. Cazul Craiovei va fi judecat de Adunarea Generală, acolo unde au drept de vot peste 270 de persoane, componenţii respectivului for. Din nu se ştie ce motiv, Dragomir susţine că: "DNA nu poate ancheta atâţia oameni"! Probabil că Dragomir şi toţi ceilalţi care au votat acum se gândesc să se abţină la votul din Adunarea Generală. "Jucătorii se pot întoarce. Schimbăm regulamentul şi cu asta-basta!" DUMITRU DRAGOMIR, preşedinte LPF

PORTRET

"Corleone" a făcut puşcărie pentru abuz în serviciu, infracţiune de care este acuzat şi acum, după ce şi-a bătut joc de fotbaliştii Victoriei

Dumitru Dragomir este prototipul descurcăreţului care cade mereu în picioare, indiferent de sistem sau de problemele care-i ies în cale. Mereu s-a lăudat că a plecat de mic din Bălceştiul natal, că a mers desculţ şi că a făcut foamea.

Fost fotbalist modest, Dragomir a ştiut încotro s-o vireze după ce şi-a pus în gând să facă bani din fotbal. S-a făcut conducător. Cum-necum, a reuşit să ajungă chiar şi la două dintre formaţiile protejate de sistemul comunist: FC Olt şi Victoria.

De ce nu decolau avioanele care transportau Victoria

Acelaşi Mitică s-a lăudat că după deplasările externe ale Victoriei, avionul nici nu putea să decoleze, fiindcă în cală erau înghesuite cantităţi industriale de blugi, pachete cu cafea sau aparate video. Astfel, Dragomir a reuşit să strângă o sumă colosală încă înainte de Revoluţie. "Oracolul din Bălceşti" se laudă că avea circa 300.000 de dolari în preajma evenimentelor din decembrie 1989. Asta deşi deţinerea de valută era chestiune penală în acele vremuri. Mitică umbla cu dolari la el deoarece ştia cum să scape de probleme.

O dată, după un denunţ, trei miliţieni l-au oprit în trafic. Mitică avea însă textul pregătit: "Tovarăşi, chiar vă căutam, fiindcă am găsit 300 de dolari pe jos şi vroiam să-i predau!". Cât e mit şi cât e realitate în aceste poveşti, numai Dragomir ştie. Niciuna nu poate fi verificată. Certitudinea este că Dragomir a făcut puşcărie şi ştie ce înseamnă viaţa după gratii.

"În celulă era zăpada de jumătate de metru"

Pe timpul vechiului regim, Mitică a stat "ascuns" trei luni. După Revoluţie, a fost cantonat mai multă vreme. Dumitru Dragomir a fost arestat pentru abuz în serviciu (infracţiune care i se impună şi acum) şi a stat la beciurile IGP Rahova între 5 ianuarie şi 14 septembrie 1990.

Amintirile îl chinuiesc: "În celulă, zăpada era de o jumătate de metru, fiindcă geamurile erau sparte. Dormeam la grămadă, în patru paturi de fier. Ca să ne fie mai cald, puneam pernele la geamuri. Înăuntru erau minus 10 grade Celsius. Mi-am aşteptat moartea în fiecare zi. Cred că am mâncat o pâine întreagă într-o lună şi am slăbit 18 kilograme. Într-o noapte, m-am umflat atât de tare, încât nu am mai putut să respir. Medicul a spus: "«Lăsaţi-l să moară, dă-l în p... mă-sii»", şi-a amintit Mitică.

Tatăl Cooperativei

Mitică Dragomir a ştiut să se descurce şi în capitalism. Cum-necum, şi-a strâns o avere colosală. Din 1996 este preşedintele LPF, timp în care i-a jucat pe degete cum a vrut pe toţi patronii de cluburi. Blatiştii care au ucis orice idee de competiţie în România au fost sprijiniţi şi cocoloşiţi de "Corleone" şi de acoliţii lui. De la comisiile "independente", Mitică a obţinut mereu deciziile pe care şi le-a dorit. Citiţi şi:

  • Dragomir a făcut o criză de nervi la DNA! "Lua-v-ar dracu' de ziarişti! Vreţi sânge!"
  • Becali: "Nu va păţi nimic Mircea Sandu". Mititelu: "Îmi e milă de Dumitru Dragomir"
  • Sandu şi Dragomir, urmăriţi penal pentru abuz în serviciu!