Dosarul Permiselor: de la achitări, la amenzi, condamnări cu suspendare, dar şi cu executare

Dosarul Permiselor: de la achitări, la amenzi, condamnări cu suspendare, dar şi cu executare

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus atât achitări şi amenzi, cât şi condamnări, unele cu suspendare, altele cu executare, în Dosarul Permiselor, în care au fost inculpate 44 de persoane: poliţişti, instructori auto şi elevi.

Cei patru poliţişti inculpaţi în dosar au fost condamnaţi la executarea de pedepse cu închisoarea cuprinse între patru şi şase ani. Pedepse cu închisoarea au mai primit şi instructorii auto, dar unele dintre ele sunt cu suspendare. Elevii s-au ales cu amenzi administrative şi penale. Trei persoane au fost achitate de instanţă. 12 persoane au fost judecate în stare de arest preventiv.

Deciziile nu sunt definitive şi irevocabile, ci pot fi contestate la Curtea de Apel. Procurorii au trimis 44 de persoane în judecată în dosarul fraudării examenelor de obţinere a permisului de conducere, la Bucureşti, demonstrând că elevii plăteau între 200 şi 300 de euro pentru a fi siguri că vor promova proba practică, şi anume aceea de a conduce, efectiv, maşina. Banii erau daţi instructorilor auto, care aveau rolul de intermediari între examinaţi şi poliţişti.

Ne puteți urmări și pe Google News