Ofertă bogată la Târgul "Produs în Bucovina"

Ofertă bogată la Târgul "Produs în Bucovina"

Cea de-a treia ediţie a Târgului "Produs în Bucovina" s-a deschis astăzi în parcarea Iulius Mall Suceava, la eveniment participând 35 de producători şi procesatori de carne şi lapte, la care se adaugă şi 30 de meşteri populari.

La standurile acestora, se găsesc de vânzare de la preparate din carne şi brânzeturi, peşte, miere de albine, legume şi fructe, la dulceaţă, produse naturiste, dulciuri şi prăjituri de casă şi chiar must. În cadrul târgului au fost amenajate şi mai multe stâne, acolo unde sucevenii vor putea gusta din caşul, brânza şi balmoşul făcute de ciobani.

"Oamenii care vor veni la târg vor putea servi viţel la proţap, miel la ceaun sau balmoş, dar şi alte preparate. Sunt sigur că nimeni nu va regreta după ce va vizita standurile noastre", a declarat Vasile Blănari, preşedintele Asociaţiei "Plaiul Bucovinei".

Prezent la deschiderea târgului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cumpărat un săculeţ de mere şi a primit un buchet de busuioc de la unul dintre expozanţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul târgului, vor fi organizate mai multe spectacole folclorice oferite de organizatori. Excluşi pentru că foloseau conservanţi Preşedintele Asociaţiei "Produs în Bucovina", Alexandru Scheul, organzatori ai târgului, alături de Consiliul Judeţean, a anunţat că patru producători de carne şi lapte din Suceava au fost eliminaţi, după ce-au fost prinşi că foloseau conservaţi, însă susţineau că produsele lor sunt bio.

Scheul a declarat că în prezent asociaţia numără 35 de membri, având numeroase comenzi pentru export din Spania, Italia, Anglia, Belgia sau Cipru, unde comunităţile de român şi-au deschis acolo afaceri cu produsele tradiţionale.