Franţa: Un profesor a ucis o poliţistă cu o sabie japoneză

Franţa: Un profesor a ucis o poliţistă cu o sabie japoneză

O persoană înarmată cu o sabie japoneză a ucis o poliţistă astăzi în centrul Franţei, rănind alte două persoane, un alt om al legii şi o funcţionară, a anunţat Ministerul de Interne de la Paris, citat de AFP.

În vârstă de 30 de ani, femeia ucisă era soţia unui alt poliţist şi mamă a doi copii. Suspectul, care a fost reţinut după ce a fost rănit la picioare, este un profesor din oraşul Bourges.

Un alt poliţist şi o angajată a prefecturii din Bourges au fost răniţi de bărbatul înfuriat, venit de dimineaţă la prefectură pentru a solicita o autorizaţie de port armă.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, bărbatul a rănit mai întâi o angajată a prefecturii care refuza să-i elibereze documentele solicitate. Apoi a lovit cu sabia japoneză doi poliţişti chemaţi de urgenţă la faţa locului, printre care şi tânăra care şi-a pierdut apoi viaţa. Atacatorul a fost rănit şi el la picioare de către unul din poliţişti.

Poliţista a murit la puţin după ce a fost atacată de bărbat din cauza rănilor suferite. Ministrul de interne, Claude Guéant, care se afla într-un oraş vecin, s-a deplasat imediat la faţa locului. Cartierul a fost imediat izolat, potrivit martorilor de la faţa locului, citaţi de AFP, preluată de Agerpres.

Aceştia au explicat că au auzit un foc de armă, iar apoi l-au văzut pe poliţist ieşind din prefectură, cu mâinile pline de sânge. În jur de 15 maşini de salvare şi de poliţie au fost mobilizate la faţa locului.

Ne puteți urmări și pe Google News