Morcheeba, un concert cu tequila şi aplauze

Morcheeba, un concert cu tequila şi aplauze

Formaţia britanică a cântat relaxată în faţa publicului român. Solista a vorbit mereu cu fanii şi chiar le-a oferit acestora pahare de tequila.

Concertul a început cu o atmosferă foarte destinsă, stabilită încă de la început de cei de la The Amsterdams. În ciuda căldurii şi a înghesuieli, oamenii au ţinut ritmul formaţiei româneşti şi au aşteptat apoi răbdători începutul concertului Morcheeba. Trupa care a cântat ultima dată în România acum un an a adus la Sala Polivalentă din Bucureşti aceeaşi energie, dar şi un playlist aproape identic cu cel de pe 5 octombrie 2010.

Îmbrăcată cu o rochie vaporoasă roşie, Skye Edwards a vorbit mereu cu publicul român şi chiar le-a explicat bodyguarzilor că nu este nicio problemă dacă fanii vor să facă fotografii. "Este ok să facă poze şi videoclipuri cât timp le pun pe YouTube pentru ca toată lumea să le poată vedea", a glumit ea.

"Ciuperci magice" pentru primul album

Au cântat 14 piese şi în fiecare pauză au spus o poveste. Au vorbit despre "ciuperci magice" pe care le-au folosit când compuneau piese pentru primul album şi au oferit tequila fanilor din primele rânduri.

Înainte de "Blood like lemonade", piesă care dă titlul ultimului album, solista a observat că românii consumă whiskey cu Cola, dar şi că una din sticlele lor de pe scenă deja s-a golit. La a doua sticlă, după piesa Crimson, la care solo-ul formaţiei i-a oferit solistei puţin răgaz să îşi tragă sufeltul după o oră de cântat şi dansat, Skye a afirmat cu încredere "Suntem la a doua sticlă de tequila. Este o noapte bună".

A urmat piesa Trigger hippie, la sfârşitul căreia cântăreaţa a pus într-o treacă imaginară cele două "pistoale" pe care le-a format cu mâinile ei. Mereu cu zâmbetul pe buze, Skye, alături de ceilalţi membri ai formaţiei au reuşit să stârnească înainte de bis un ropot de bătăi de picioare şi aplauze care au răsunat în toată Sala Polivalentă.

Au încheiat cu piesa despre care spun că nu îi caracterizează deloc, dar care este cea mai cunoscută a lor, "Rome wasn't build in a day".

Concertul, început la ora 01.00, a ţinut aproape o oră şi jumătate, iar Morcheeba a cântat 14 piese. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/zNKoDN-36ss" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/7FmognvrztU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Suntem la a doua sticlă de tequila. Atât de bine ne simţim. Este o seară foarte bună." SKYE EDWARDS solistă Morcheeba

SWING

Parov Stelar, energie pe scenă

Morcheeba şi Parov Stelar au reuşit să umple Sala Polivalentă din Bucureşti. Peste 5.000 de oameni şi-au petrecut noaptea în compania celor două formaţii. Acesta este un lucru destul de rar pentru noi, din moment ce majoritatea concertelor din această vară s-au încheiat la ora 11.00. Parov Stelar a început spectacolul puţin înainte de ora 03.00. Publicul nu a schiţat oboseală şi nici nu a început să părăsească sala decât undeva pe la ora 4.00.

Seara, ca o ieşire în club pentru cei mai mulţi oameni prezenţi, s-a încheiat ceva mai energic cu electroswingul Parov Stelar.

Cu piese ca "Matilda", "Chambermaid Swing" sau "Libella Swing" solista, îmbrăcată într-o rochie neagră mulată, împreună cu formaţia ei, au reuşit să facă întreaga sală să sară în ritmul muzicii. Încă de la început, ea a îndemnat românii să facă "the booty shake" şi cei mai mulţi au ascultat-o.

Concertul din Bucureşti a fost şi un moment aniversar pentru Cleo Panther. Pe scena Sălii Polivalente. s-au împlinit opt luni de când a debutat alături de Parov Stelar, debutul însemnând tot un concert în România. Formaţia Parov Stelar cântă din 2005. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/twqM56f_cVo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News