Britanicii schimbă în paşapoarte rubrica"mama" şi "tata". VEZI ce vor scrie

Britanicii schimbă în paşapoarte rubrica"mama" şi "tata". VEZI ce vor scrie

Timp de zeci de ani, britanicii care aveau nevoie de paşaport trebuiau să bifeze la căsuţa "părinţi" numele mamei şi al tatălui. În urma presiunilor făcute de comunităţile gay, s-a decis că în căsuţa respectivă se va completa astfel: "Părinte 1" şi "Părinte2".

Primele paşapoarte cu aceste modificări vor apărea în câteva săptămâni, relatează ziarul "Daily Mail", care notează că schimbările vin după plângerile conform cărora vechea formă a fost considerată drept "discriminatorie".

Decizia de a modifica datele din documentul de călătorie a generat nemulţumirea în rândul celor care promovează valorile familiei şi care spun că prin renunţarea la "mama " şi "tata" este denigrat "rolul părinţilor" din familiile tradiţionale. "Să vorbeşti despre "părintele 1" şi "părintele 2" înseamnă să denigrezi rolul pe care îl au tatăl şi mama în familie", afirmă Norman Wells, director al Family Education Trust. Luna trecută, Australia a decis că cetăţenii săi care îşi fac paşaport beneficiază de o a treia opţiune când îşi înscriu în  document sexul, dorind să elimine discriminarea transsexualilor şi a hermafrodiţilor. Prin urmare,  paşapoartele australiene vor avea trei opţiuni la rubrica sex - masculin, feminin şi nederminat.

Ne puteți urmări și pe Google News