Un weekend de relaxare la Summer Well

Un weekend de relaxare la Summer Well

Formaţii ca The Mistery Jets, Noisettes şi Plan B, "al fresco", şi mult public tânăr şi cunoscător. Aşa a arătat prima zi a festivalului Summer Well.

Asemenea celor ce pun la punct astfel de evenimente în străinătate, organizatorii români şi-au dat seama în acest an că festivalurile de muzică trebuie să părăsească Bucureştiul şi să se orienteze spre locuri spectaculoase din inima naturii. Asta s-a întâmplat şi cu Summer Well, festivalul care a adus în premieră în ţara noastră formaţii ca Interpol, The Raveonettes, Plan B sau The Wombats.

Parcul Palatului Ştirbey din Buftea a fost locul perfect pentru spectacolul care nu a însemnat numai muzică, ci şi activităţi în afara festivalului. Tocmai de aceea mulţi cumpărători de bilete au ajuns la Summer Well încă de la ora 14.00, când s-a permis accesul.

Fuste până în pământ, pălării originale, pantaloni coloraţi şi genţi amuzante au umplut câmpul îngrădit de copaci din faţa scenei, puţin înainte de ora 19.00.

Noisettes, hitul serii

Mistery Jets a reuşit să aducă oamenii la concert, iar Noisettes i-a determinat pe aceştia să renunţe la confortul unui loc pe iarbă şi să cucerească zona din faţa scenei. Solista formaţiei, Shingai Shoniwa, a adus energie pe scenă şi tot entuziasmul ei s-a transferat publicului. Pentru a doua oară în România, ea a ţinut să menţioneze că publicul român este unul "frumos" şi că nu va fi ultima oară când vor urca pe o scenă în ţara noastră. Shoniwa a încheiat concertul de o oră pe umerii unui membru al echipei dând mâna cu cei din public, oameni entuziasmaţi de muzică şi convinşi că Noisettes a fost cea care a furat spectacolul. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/56A9rd7ZSME" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Plan B a urmat după un sfert de oră de beatbox, în care publicul a putut auzi de la tema muzicală din "Naşul" până la piesa "Ain’t No Sunshine When She’s Gone", toate ritmurile fiind realizate din voce. Nu au lipsit piese întâmpinate cu aplauze şi ţipete ale celor din public ca "She said" sau "Praying". Concertul s-a încheiat după o oră, în jurul orei 23.00, când oamenii s-au înghesuit să prindă un loc în autobuzele speciale care plecau spre Bucureşti. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/rQjh9H-ymK4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News