Janko și Bebek au ucis visul vasluienilor

Janko și Bebek au ucis visul vasluienilor

„Galben-verzii” au fost învinși aseară, la Arnhem, de Twente Enschede, cu scorul de 2-0. Calificarea rămâne o simplă iluzie.

Echipa FC Vaslui a fost învinsă aseară, la Arnhem, de Twente Enschede, cu scorul de 2-0, într-un meci contând pentru prima manșă din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Jucătorul-meciului a fost austriacul Marc Janko, autorul unei „duble”.  Moldovenii au o misiune aproape imposibilă în returul care va avea loc pe 3 august, la Piatra-Neamț.

„N-a fost penalty”

Prima mare ocazie a partidei a fost ratată de brazilianul Adailton, care, în minutul 16, a executat foarte bine o lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea a nimerit transversala porții olandezilor. În minutul 34, ace-lași Adailton l-a blocat în careu pe Leugers, iar arbitrul croat Ivan Bebek a acordat gratuit penalty. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de atacantul austriac Marc Janko. „N-a fost penalty. Adailton a fost cel lovit. A fost fault în atac”, a explicat fostul mare arbitru Ion Crăciunescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste cinci minute, veteranul Adailton (34 de ani) i-a oferit o centrare perfectă lui Wesley, care a punctat, dar reușita a fost anulată corect pentru o poziție de ofsaid.

„Galben-verzii” au început tare partea a doua. Wesley a tras de la 25 de metri, dar Nikolai Mihailov a prins în doi timpi. Tot olandezii au fost însă cei care au marcat, în minutul 57, prin același uriaș austriac Janko.

Viorel Hizo, colericul antrenor al Vasluiului s-a îmbrăcat la costum și a încercat să nu mai țipe la jucătorii săi, ca să corespundă etichetei meciurilor din Liga Campionilor. „Dulăul” n-a rezistat foarte mult și a răcnit din toți rărunchii la elevii săi. „Trebuia să dai gol”, i-a strigat Hizo lui Temwanjera după ce l-a schimbat. Africanul ratase o mare ocazie, în minutul 70.

Edgar Davids și Patrick Kluivert, în tribune Stadionul „Gelredome” din Arnhem n-a fost plin nici pe jumătate, dar Twente a avut alături o galerie foarte gălăgioasă sosită de la Enschede. Meciul s-a jucat la Arnhem deoarece acoperișul stadionului din Enschede s-a prăbușit pe 7 iulie. În tribune și-au făcut apariția foștii mari internaționali olandezi Patrick Kluivert și Edgar Davids. Danny Landzaat, veteranul lui Twente, n-a prins lotul aseară din pricina unei accidentări și a urmărit partida din tribune.

Vasluienii au fost încurajați de circa 30 de suporteri. Moldovenii și-au făcut simțită prezența după golul anulat lui Wesley în finalul primei reprize, când au aprins câteva torțe. LIGA CAMPIONILOR

TWENTE - FC VASLUI 2-0 Marcator: Janko (34 - penalty și 57)

Twente Enschede: N. Mihailov 5, Cornelisse 5, Wisgerhof 6, Douglas 5, Buysse 5, L. De Jong 6, Brama 7, Leugers 6, Berghuis 6 (76, Vogelsang), Janko 8 (84, Rendla), Bajrami 7 (71, Ola John 5) Antrenor: Co Adriaanse

FC VASLUI: Cerniauskas 5, P. Jovanovici 5, Cânu 4 (60, Farkaș 5), Papp 6, Milanov 5, Pavlovici 5, R. Costin 5 (63, Milisavljevici 5), Adailton 7, Wesley 6, L. Sânmărtean 6, Temwanjera 4 (70, Y. Bello 5) Antrenor: Viorel Hizo Stadion: „GelreDome” - Arnhem; Spectatori: 10.000, Arbitri: I. Bebek 4 - T. Petrovici 6, M. Grgici 6 (toți din Croația)