România va întâlni finalista Cupei Davis din 2009

România va întâlni finalista Cupei Davis din 2009

Echipa noastră va juca împotriva Cehiei în barajul de menţinere în Grupa Mondială a Cupei Davis. În urmă cu doi ani, Tomas Berdych & Co au evoluat cu "Salatiera" pe masă.

Echipa României va întâlni Cehia în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis. Meciurile vor avea loc în perioada 16-18 septembrie, în ţara noastră. Locaţia n-a fost stabilită, dar cu siguranţă va fi aleasă zgura, suprafaţa favorită a românilor. Cehii, mult mai bine poziţionaţi în clasamentul ATP (Tomas Berdych este numărul opt mondial), sunt specialişti pe suprafeţele rapide.

Cehii ne conduc cu 3-1 la partidele directe

România a mai întâlnit Cehia de patru ori (n.r. - de trei ori înaintea căderii regimului comunist, când adversara se numea Cehoslovacia), iar ultima dată s-a întâmplat în 2001. Cehii ne-au învins de trei ori, succesul tricolorilor venind în 1977, cu scorul de 3-1. Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României, are o revanşă de luat în faţa cehilor, pentru înfrângerea din 2001, scor 2-3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ruxandra Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, n-a fost foarte încântată de rezultatul tragerii la sorţi de ieri, de la Londra. "Cehia are o echipă omogenă şi, dacă privim clasamentul mondial, este favorită, fiindcă jucătorii ei sunt mai bine poziţionaţi decât ai noştri. Eu sunt optimistă, pentru că jucăm acasă", a spus Ruxandra Dragomir.

Hănescu l-a bătut pe Monfils!

Victor Hănescu, "racheta" numărul unu a României, a reuşit ieri o victorie de senzaţie în turul întâi al turneului de la Stuttgart, al cărui mare premiu este un Mercedes. "Hane" l-a eliminat pe francezul Gael Monfils, locul 7 în clasamentul ATP, în trei seturi: 2-6, 7-6 (7), 6-4. Întâlnirea a început marţi seară, dar s-a întrerupt, fiind reluată astăzi. A fost cea de-a cincea victorie a lui "Hane" (29 de ani), locul 64 în clasamentul ATP, împotriva unui jucător din Top 10. Hănescu va juca astăzi, în turul doi, contra slovacului Pavol Cervenak, un jucător venit din calificări.

PROGRAM

Meciuri de foc la baraj

1. România - Cehia 2. Rusia - Brazilia 3. Israel - Canada 4. Africa de Sud- Croaţia 5. Chile - Italia 6. Japonia - India 7. Belgia - Austria 8. Australia - Elveţia

ÎN SCĂDERE

Învinşi acasă de Kazahstan!

Cehia are tot trei finale de Cupa Davis, la fel ca şi România. Există însă două diferenţe esenţiale, ambele în favoarea adversarilor. Cehii au câştigat o dată, în 1980 - când ţara nu se rupsese în două şi se numea Cehoslovacia -, iar ultima finală a fost în urmă cu doi ani.

Spre deosebire de români, care au şi uitat vremurile în care Ţiriac şi Năstase jucau cu "Salatiera" pe masă, cehii au amintiri proaspete. În 2009, Tomas Berdych (foto), Radek Stepanek, Jan Hayek şi Lukas Dlouhy, jucătorii care vor veni în România în septembrie, au avut un traseu incredibil. Cehii au învins, rând pe rând, Franţa (scor 3-2, acasă), Argentina (3-2, acasă), Croaţia (4-1, în deplasare), apoi au pierdut finala cu Spania (0-5, în deplasare).

Momentan, Berdych este pe locul 8 în clasamentul ATP, iar Stepanek, cunoscut pentru relaţiile cu Martina Hingis şi Nicole Vaidisova, ocupă poziţia 57. Specialialiştii la dublu ocupă poziţii bune: Frantisek Cermak - 21, iar Lukas Dlouhy - 46. Ultimul rezultat a fost însă o mare surpriză: 2-3, acasă, cu Kazahstan.