Presa străină: "Lucian Bute din Montreal le-a oferit românilor ce îşi doreau: o victorie!"

Presa străină: "Lucian Bute din Montreal le-a oferit românilor ce îşi doreau: o victorie!"

Publicaţiile canadiene şi franceze au lăudat prestaţia lui Lucian Bute, pe care îl consideră mai mult canadian decât român, din meciul cu Jean-Paul Mendy, câştigat de român la Romexpo, prin KO în runda a patra. A fost al optulea meci în care gălăţeanul în vârstă de 31 de ani şi-a apărat centura IBF la categoria supermijlocie.

"În faţa unui public român incendiar, Bute a fost nemilos, oferindu-i lui Mendy specialitatea casei - upercutul său teribil de stânga. Mendy a fost prea lent, diferenţa de vitalitate fiind uimitoare. În runda a patra, inevitabilul s-a produs, iar clasa indisputabilă a românului a triumfat. Pentru Mendy, ringul de la Bucureşti a fost sfârşitul unei călătorii haotice. Cu toate acestea, francezul trebuie lăudat pentru că a avut curajul să se urce în ring cu Bute, care îşi trăieşte clipele de graţie", scrie publicaţia franceză "L'Equipe". Stephan Larouche, antrenorul campionului român, a spus, pentru Canadian Press: "Lucian a controlat lupta. Ar fi putut fi un meci complicat, dar a boxat bine. Are o defensivă redutabilă. A controlat distanţa faţă de el şi adversar. A fost rapid". "Intensitatea atmosferei a fost electrizantă", a adăugat Larouche, precizând: "Mi-a amintit de un meci de Cupa Mondială. După meci, am mers cu Lucian în piaţă şi fanii care erau acolo cântau. Erau atât de mândri". Publicaţia "Le Soleil" a scris că "de ieri, România are un nou rege. Bute a izbucnit în lacrimi când arbitrul a decis încheierea luptei". Site-ul "boxingnews24.com" a punctat că victoria de aseară îi "deschide drumul lui Bute spre un meci cu Kelly Pavlik, care va fi transmis de HBO", menţionând că, în acest moment, "Bute are tot ce-i trebuie unui mare campion: putere, viteză şi o apărare excelentă".

"Badlefthook.com" susţine că meciul de la "Romexpo" a avut rezultatul scontat. "Lupta dintre Bute şi Mendy a fost una pe măsura aşteptărilor, românul controlând acţiunea în primele trei runde, înainte de a da lovitura de graţie în cea de-a patra. Nu ar fi prea multe de spus despre această partidă, Mendy fiind văzut drept un pretendent bun la titlu doar de IBF. Bute a controlat meciul din prima secundă până în ultima, Mendy dându-i prea mult spaţiu campionului", scrie site-ul citat, care menţionează că următorul adversar al gălăţeanului, în luna noiembrie, va fi Kelly Pavlik, cu condiţia ca acesta să treacă de Darry Cunningham, pe care îl întâlneşte în 6 august, la Youngstown.

"Sportsnet.ca" scrie că "Lucian Bute din Montreal le-a oferit românilor, în ţara în care s-a născut, ceea ce îşi doreau cel mai mult: o victorie decisivă şi rapidă în faţă francezului Jean-Paul Mendy". "8.000 de fani au declanşat isteria la Romexpo când Bute l-a pus jos pe Mendy", au adăugat canadienii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Site-ul "24hmontreal.ca" l-a dat pe Bute învingător în toate cele patru runde, menţionând că "românul şi-a respectat statutul de campion şi în primul meci în care şi-a apărat centura în afara Quebecului". Citiți și:

  • Lucian Bute şi-a păstrat centura de campion mondial!
  • Meciul Bute - Mendy, pumn cu pumn. Vezi cele mai bune fotografii!
  • "Adversarul nu-i ajunge lui Bute nici până la umeri"
  • Daniel Conţescu: Lucian Bute, eroul care lipsea României
  • "Bute este erou în Canada, nu la noi"
  • Lucian Bute, "Mister KO", este neînvins la profesionişti