Șoc: Un jucător de la Rapid, client al rețelei de prostituție masculină

Șoc: Un jucător de la Rapid, client al rețelei de prostituție masculină

În scandalul de prostituție cu minori a apărut și numele lui Doru Bratu, un fotbalist în vârstă de 22 de ani, care a fost crescut la Rapid.

Fundașul stânga a fost împrumutat, de-a lungul timpului, la mai multe echipe din ligile inferioare, deoarece n-a reușit să se impună în echipa de bază a „vișiniiilor”. În sezonul precedent, el a jucat la Juventus Colentina. Colegii de la divizionara secundă au fost șocați când au auzit că Bratu a ajuns într-un astfel de anturaj. Doru Iuga, directorul postului de televiziune OTV, alături de alte 26 de persoane sunt anchetate de Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru proxenetism şi prostituţie masculină. „Doru Bratu se pensa mai des ca femeile” „Am auzit că n-a fost reținut și că ar fi doar client al rețelei, nu «pește». Nu l-au arestat. Nimeni nu l-a bănuit vreodată că ar avea altă orientare sexuală. Nu știm dacă se va întoarce la noi și cum va fi primit în vestiar. De fapt, nu știu unde și-ar mai putea continua cariera, deși se auzizse ceva și de FC Snagov. «Țiganu’» (n.r. - asta e porecla lui Bratu) era mai cochet ca femeile. Își făcea numai frizuri trăsnite, tot felul de «creste». În rest, avea mereu grijă să fie epilat peste tot, pe piept, pe picioare. Se pensa mai des ca femeile", ne-a declarat, sub protecția anonimatului, un coleg de la Juventus Colentina. "Nimic din toate astea nu ne-a dat de gândit că ar fi homosexual. Mulți fotbaliști merg des pe la saloanele de înfrumusețare, dar nu înseamnă că sunt homosexuali. Doru Bratu nu a făcut niciodată avansuri vreunui coechipier”, ne-a mai spus acesta. Vărul lui Doru Bratu a povestit, pentru „Evenimentul Zilei”, că era în casa fotbalistului când polițiștii au intrat peste ei: „S-a întâmplat la ora 6.00. Am fost reținut și eu, dar mi-au dat drumul, nu am nicio legătură cu această rețea. Și nici despre vărul meu nu știu nimic”. Homosexualitatea în fotbal, subiect tabu Fotbalistul rapidist, implicat în scandalul de prostituţie masculină, este doar al cincilea fotbalist european despre care se ştie că ar fi homosexual. Primul fotbalist care a mărturisit că este gay a fost englezul Justin Fashanu, fost jucător la Norwich City, Nottingham Forrest sau Southampton. De asemenea, Fashanu a fost şi primul fotbalist de culoare care s-a transferat pe o sumă mai mare de 1 milion de lire sterline. Destinul lui Justin Fashanu a fost însă unul tragic, el punându-şi capăt zilelor în 1998, la vârsta de 37 de ani, în Statele Unite, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală de un tânăr.

Francezul Olivier Rouyer, care a jucat 17 meciuri pentru echipa naţională, a recunoscut şi el, în 1994, că este gay. Acesta a făcut comentariile după ce a părăsit echipa AS Nancy, pe care a antrenat-o timp de trei ani. De asemenea, în 2001, fundaşul norvegian Thomas Berling, care a evoluat pentru gruparea Lyn şi pentru echipa naţională de tineret, a anunţat că s-a retras din fotbal deoarece nu mai putea să suporte insultele homofobe ale colegilor şi adversarilor.În urmă cu câteva luni, Anton Hysen, un jucător suedez în vârstă de 20 de ani, şi-a declarat şi el orientarea sexuală, spunând: "Sunt fotbalist şi sunt gay".

Sexualitatea în sport rămâne o problemă majoră. În urmă cu nici un an, preşedintele Federaţiei Croate de Fotbal, Vlatko Markovic, declara: "Cât timp voi conduce federaţia, niciun homosexual nu va juca în echipa naţională. Oricum, din fericire, doar oamenii normali joacă fotbal".

Ne puteți urmări și pe Google News

Singurul sport în care homosexualitatea pare să fie acceptată fără strâmbături din nas este tenisul feminin, unde Martina Navratilova, Billie Jean King, Conchita Martinez, Amelie Mauresmo şi Jana Novotna au recunoscut că sunt lesbiene.(Sorin Breazu)