Presa americană despre Hugo Chavez: „E în stare critică”! | VIDEO

Presa americană despre Hugo Chavez: „E în stare critică”! | VIDEO

Starea sănătății liderului venezuelean, Hugo Chavez, operat în Cuba săptămâna trecută, este incertă, după ce un ziar american a relatat azi că că acesta s-ar afla în stare critică. Speculațiile legate de sănătatea președintelui Venezuelei s-au intensificat și în urma unui mesaj postat pe Twitter de Chavez, cu ocazia Zilei Foțelor Armate, în care acesta nu suflă niciun cuvânt despre revenirea sa în țară.

Ziarul de limbă spaniolă El Nuevo Herald din Miami scrie că liderul de la Caracas s-ar afla în stare critică, însă informaţia a fost negată de către guvernul venezuelean, relatează Euronews.

Preşedintele Chavez este ”în stare critică. Nu este pe punctul de a muri, dar este într-o stare critică”, a precizat publicaţia din Miami citând surse din mediul de informaţii american. Autoritățile de la Caracas au dezmințit aceste informații, menționând că Chavez se reface bine după operaţie. ”Comandantul se află în proces de recuperare”, a afirmat ministrul comunicaţiilor, Andrés Izarra.

Chavez, un aliat al fostului președinte cubanez Fidel Castro, a fost operat de urgenţă la Havana,  la 10 iunie, unde efectua o vizită oficială. Deși oficial s-a spus că ar fi vorba despre un abces pelvin, există voci care spun că Chavez ar suferi de cancer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lipsa de informaţii oficiale şi tăcerea lui Chavez în mass-media au alimentat zvonurile despre starea lui de sănătate. Liderul de la Caracas şi-a reluat abia vineri activitatea pe Twitter, suspendată de peste trei săptămâni, pentru a-i felicita pe militarii ţării de Ziua forţelor armate. El nu a spus nimic despre sănătatea sa sau întoarcerea în Venezuela.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/lxFfquUvIB0" width="560" frameborder="0" height="349"></iframe>