Bisericile din Bacău şi Roman vând truse de înmormântare

Bisericile din Bacău şi Roman vând truse de înmormântare

În cutie se află o icoană sfinţită a Maicii Domnului, o cruce de mână, un toiag de ceară curată, tămâie parfumată, cărbune pentru tămâiere, căţuie pentru tămâiere, precum şi un îndreptar privind "înmormântarea şi pomenirile pentru cei Adormiţi".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopia Bacăului şi Romanului, părintele Constantin Gherasim, acestea sunt lucrurile necesare unui mort. Iar, în opinia părintelui, trusa este folositoare pentru oameni, având în vedere că în acel moment multe persoane nu ştiu ce să facă.

"Există o carte care îl învaţă, pe cel care are parte de acest eveniment, ce trebuie să facă. Astfel, acea persoană nu va mai fi nevoită să apeleze la vecini, să întrebe în stânga şi în dreapta ce să facă", a explicat pentru EVZ, purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, trusa mai conţine şi o icoană care trebuie pusă în mâinele mortului, atunci când este aşezat în scriu, dar şi una cu Maica Domnului, care trebuie pusă lângă persoana decedată.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Oamenii au cerut această trusă. E costă 25 de lei şi se găseşte la toate bisericile din Bacău şi Roman, dar şi la magazinele Arhiepiscopiei", a mai spus părintele Gherasim.

Trusa are şi un motto în partea de sus a cutiei: Fericită este calea pe care mergi astăzi, suflete....