O afacere de familie în pustietatea Alaskăi

O afacere de familie în pustietatea Alaskăi

Discovery Channel prezintă, începând de astăzi, de la ora 22.00, aventurile familiei ce deţine o companie aeriană din îndepărtatul ţinut american.

Compania "Era Alaska" este o afacere de familie înfiinţată special pentru cei care trăiesc în zonele izolate de pe ţărmul Mării Bering. Chiar dacă familia Tweto a început timid, cu numai un avion care circula într-o zonă restrânsă, compania lor a evoluat mai ales datorită organizării celor patru membri care se află în spatele ei. Aceştia îşi iau rolurile foarte în serios şi conduc acum o linie aeriană formată din 75 de avioane care străbat întregul ţinut.

Provocările ţinutului rece

Nu mulţi întreprinzători ar risca formarea unei astfel de afaceri. Avioanele care parcurg distanţele mici dintre satele din zonă trebuie să înfrunte condiţii meteo dificile: temperaturi de -40 de grade şi vânt puternic zile la rând. În plus, spaţiile de aterizare sunt foarte mici. Pentru a reuşi să dezvolte compania atipică, familia Tweto a angajat o serie de piloţi cu experienţă şi cu foarte mult curaj.

Documentarul "În Alaska, la înălţime" îi prezintă pe cei de la care a plecat ideea. Tatăl, Jim, este cel care conduce compania. Găseşte meru un sprijin în soţia lui, Ferno, care se ocupă de mărfuri şi este dispecer. În acelaşi timp, ea trebuie să aibă grijă de cele două fiice, Ayla şi Ariel.

"În Alaska, la înălţime" nu este doar o poveste despre pilotaj, ştiinţă sau geografie, ci este un reality-show despre familie, relaţii şi modul de viaţă al oamenilor din acea regiune a Americii. Cele 10 episoade au fost difuzate în Statele Unite începând cu luna ianuarie a acestui an.

Primul episod, difuzat astăzi în România, prezintă oraşul Unalakleet, în care locuieşte familia care conduce compania aeriană. "Faceţi cunoştinţă cu familia Tweto" este episodul în care telespectatorii află cum au ajuns cei patru membri să se ocupe de compania "Era Alaska" şi cum se descurcă ei acum.

Ne puteți urmări și pe Google News