Cât va costa în 2012 gazul exportat de Rusia

Cât va costa în 2012 gazul exportat de Rusia

Pentru primul trimestru din 2012, compania rusă Gazprom estimează un preţ de 500 de dolari pe mia de metri cubi de gaz exportat în Europa, a declarat preşedintele Aleksei Miller în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, informează RIA Novosti, citată de Agerpres.

"Cred că va fi un preţ de peste 500 de dolari în primul trimestru al anului viitor", a spus Miller, care înainte mai declarase că preţul la gaz ar putea ajunge, la sfârşitul anului, "până la 500 de dolari".

Declaraţia lui Miller vine în contextul în care majoritatea participanţilor la forumul de la Sankt Petersburg au prognozat un preţ la gaz pentru anul viitor de 300-400 de dolari pe mia de metri cubi.

De asemenea, experţii în domeniu estimează că cererea de gaz în Europa ar putea creşte considerabil în condiţiile în care o serie de ţări europene, printre care Germania şi Italia, au renunţat la ideea de a-şi dezvolta propriul sistem energetic nuclear din cauza tragediei din martie de la centrala Fukushima, din Japonia.

Ne puteți urmări și pe Google News