Piedone face campanie de colectare a DEEE-urilor cu premii

Piedone face campanie de colectare a DEEE-urilor cu premii

Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, a lansat azi un proiect pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Participanţii vor primii premii.

Derulat sub deviza “Locul deşeurilor nu este în casa ta! Trimite-le la plimbare!”, proiectul-pilot din sectorul 4 se va desfăşura pe durata a 12 săptămâni şi va fi implementat de pe 18 iunie, potrivit reprezentanţiilor Primăriei Sectorului 4. Sectorul va fi împărţit în 12 zone, ce vor fi deservite de echipe de colectare, conform unui program anunţat săptămânal, în funcţie de zona în care are loc acţiunea.

În fiecare zi de sâmbătă, vor funcţiona două puncte fixe de colectare, precum şi echipe mobile, ce vor parcurge rute stabilite astfel încât, până la finalul proiectului, toate solicitările locuitorilor sectorului 4 să fie onorate. Astfel, aceştia pot duce la maşinile destinate colectării echipamentele de care doresc să se debaraseze sau echipele RoRec pot fi solicitate să preia de la domiciliu aparatura voluminoasă.

Iar, din 7 iunie a fost inaugurat un call-center, funcţional pe întreaga durată a proiectului. La numerele de telefon alocate, cetăţenii pot suna pentru a afla detalii despre acţiune sau pentru a face programări în ceea ce priveşte transportul gratuit de la domiciliu al deşeurilor mari. Apelurile sunt preluate de luni până vineri, între orele 10,00 şi 16,00, pe telefonul fix 021.232.71.82 şi de luni până sâmbătă, între orele 10,00 şi 16,00, la numărul de mobil 0744.33.99.36.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Suntem decişi să ne implicăm în dezvoltarea de noi programe de gen, care să ajute la conservarea mediului în care trăim. Continuăm să informăm, încercând să educăm conştiinţa civică, în spiritul protejării mediului şi păstrării unui spaţiu public curat şi civilizat", a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Premii pentru cei care aruncă gunoiul din casă

Cetăţenii din sectorul 4, care vor decide să se debaraseze responsabil de aceste deşeuri ,vor contribui la un mediu curat, de aceea efortul lor va fi recompensat cu premii constând în 30 de seturi de produse electrocasnice, potrivit biroului de presă al Primăriei.

La fiecare dintre cele trei tombole lunare, vor fi oferite câte 10 seturi de premii, câştigătorii urmând a fi desemnaţi prin tragere la sorţi, dintre locuitorii sectorului 4 şi care în decursul unei luni au participat activ la derularea campaniei de colectare a DEEE-urilor.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de Primăria Sectorului 4, echipamentele colectate vor ajunge la instalaţiile de reciclare, unde vor fi procesate conform standardelor europene în vigoare.