Profetul care a sponsorizat sfârşitul lumii a făcut atac cerebral

Profetul care a sponsorizat sfârşitul lumii a făcut atac cerebral

Prezicătorul american Harold Camping a uitat să-şi ghicească propriul viitor. Săptămâna trecută a fost transportat la spital din cauza unei hemoragii grave.

Harold Camping, predicatorul american care a iniţiat o campanie radio în mai multe ţări, pentru a anunţa că la 21 mai are loc sfârşitul lumii, a suferit un atac cerebral. În vârstă de 89 de ani, Camping a fost transportat de urgenţă la spital, joia trecută.

Deşi a supravieţuit atacului, medicii spun că acesta va rămâne cu sechele. Preşedinte al unei reţele radio, denumită Family Radio Worldwide, prezicătorul a dat naştere unei isterii pe plan internaţional, susţinând că 21 mai 2011 este ziua în care va fi sfârşitul lumii.

În toată lumea, inclusiv în oraşele mari din România, au fost montate mii de panouri de avertizare. Mai mult decât atât, un fost angajat al unei companii de transporturi şi-a cheltuit toate economiile, aproximativ 140.000 de dolari pentru o campanie publicitară de avertizare pe străzile din New York.

Camping a sponsorizat sfârşitul lumii

"Cutremur global! Cel mai mare produs vreodată - Ziua Judecăţii de Apoi: 21 mai", se arată în mesajul care a împânzit oraşul, şi care este plasat deasupra unei imagini cu oraşul Ierusalim. Şi "profetul" Camping a cheltuit o avere pentru a mediatiza Apocalipsa, aproximativ 100.000 de dolari, însă mare parte din bani proveneau de la adepţii pe care i-a câştigat în toată lumea.

În opinia profetului, 2% din populaţia lumii urma să ajungă în Rai, iar 98% să fie condamnată pentru Iad. Ziua de 21 mai nu a fost aleasă întâmplător. Camping a folosit o formulă matematică legată de profeţiile din Biblie. El spunea că sfârşitul lumii va veni pe 21 mai pentru că atunci urma să se împlinească 722.500 de zile de la 1 aprilie anul 33 î. Hr, când, crede el, Iisus Hristos a fost crucificat.

Apocalipsa s-a amânat până în luna octombrie

Ziua de 21 mai a trecut fără incidente, iar profeţia nu s-a mai adeverit. După acest "eşec", Camping nu a renunţat, declarând că Ziua Judecăţii se amână până pe 21 octombrie. Atunci, a spus Camping, Globul va fi mistuit de o bilă de foc. Bătrânul a mărturisit că s-a simţit îngrozitor când a văzut că predicţiile sale legate de 21 mai nu s-au adeverit. Atunci trebuia ca peste 200 de milioane de creştini să fie ridicaţi la Cer, înainte ca Pământul să fie distrus. El a adăugat că, de supărare şi teamă, a plecat de acasă şi s-a refugiat, împreună cu soţia lui, într-un motel.

Matematica profeţiilor

Nu a fost prima dată când Camping a ieşit în public pentru a da explicaţii cu privire la predicţiile sale greşite.

În afară de eroarea legată de 21 mai, el a mai prezis că Apocalipsa va avea loc în 1994, ulterior susţinând că de vină a fost o eroare de calcul matematic. Pe 6 septembrie 1994, sute de ascultători ai posturilor de radio ale lui Camping s-au adunat în Alameda pentru a aştepta cea de-a doua venire a lui Iisus pe Pămînt.

În ciuda predicţiilor sale întotdeauna greşite, Harold Camping îşi păstrează numărul de adepţi, mai ales din rândul americanilor.

O familie din Statele Unite, care credea în profeţiile bătrânului, a decis să nu mai pună bani deoparte pentru studiile copiilor, pentru că oricum venea sfârşitul lumii. Familia a călătorit la New York, unde a împărţit fluturaşi despre evenimentul care urma să se întâmple.

"Mama mi-a spus că nu am să ajung în Rai. La început am fost foarte supărată, dar e ceea ce ea crede cu adevărat", a spus Grace, fiica de 16 ani a familiei Haddad.

Biletul spre Rai s-a anulat

Membrii familiei Haddad sunt printre adepţii convinşi ai lui Camping. În SUA, mii de oameni şi-au petrecut ultimele zile pe străzi, luându-şi rămas bun înainte de "Ziua Judecăţii", când se aşteaptau să fie absorbiţi în Rai.

Cu tricourile lor cu Apocalipsa, pancarte şi fluturaşi, aceşti adepţi – văzuţi, de cele mai multe ori, strângând Biblii în mâini – sunt priviţi ca inofensivi, în afara religiei oficiale. Totuşi, lucrurile în care ei cred au dus, de multe ori, la tensiuni în interiorul propriilor lor familii, scria New York Times.

CRED ÎN CONTINUARE

Adepţii lui Camping aşteaptă sfârşitul lumii

Simpatizanţii lui Harold Camping sunt luaţi în râs de cei din jur, cât şi de cei apropiaţi. New York Times a relatat calvarul prin care trece, după "sfârşitul lumii", o familie care a crezut în profeţie. Copiii râd de mamă: "Păi, de ce să ne facem patul? Şi-aşa vine sfârşitul lumii". Însă, sunt îngrijoraţi că nu vor avea bani să meargă la colegiu.

Au mărturisit că le e ruşine de ce propovăduiesc părinţii lor în stradă. "Oamenii se uită la familia mea şi cred că aşa sunt şi eu. Încerc să-mi ţin prietenii cât mai departe posibil de ei", a spus Joseph Haddad. Copilul a mai spus că nu mai are puterea să se gândească la ce ar vrea să facă în viaţă pentru că părinţilor nu le mai pasă.

Mama tinerilor se teme în continuare de venirea Apocalipsei: "Sunt entuziasmată de întoarcerea Domnului, dar mi-e frică să nu rămână copiii mei în urmă. Trebuie să accepţi voia lui Dumnezeu".

"M-am simţit îngrozitor când am văzut că nu s-a adeverit predicţia mea. Trebuia ca peste 200 de milioane de creştini să fie ridicaţi la cer, înainte ca pământul să fie distrus. 2% din oameni vor ajunge în Rai, iar 98% în Iad.“ HAROLD CAMPING - profetul Apocalipsei Citiţi şi:

  • Harold Camping s-a înşelat: Apocalipsa se amână
  • Cei cu adevărat dezamăgiţi că nu a venit Apocalipsa
  • Cum petrecem sfârşitul lumii
  • Prima avertizare: Sfârşitul lumii vine în 21 mai 2011. America, plină de panouri de avertizare

Ne puteți urmări și pe Google News