Stadionul "Lia Manoliu" va scoate 1,6 milioane de euro în 2012

Stadionul "Lia Manoliu" va scoate 1,6 milioane de euro în 2012

Noul stadion Naţional din Capitală ar urma să devină rentabil abia din al treilea an de exploatare.

Stadionul naţional care urmează să fie inaugurat pe 10 august va aduce bani la buget abia din 2014, iar anul viitor va avea venituri de 1,6 milioane de euro. Acestea sunt estimările unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Actul normativ cuprinde de fapt indicatorii tehnico-economici privind operarea şi mentenanţa arenei şi va fi supus votului Consiliului joi.

De aprobarea proiectului depinde demararea procesului de concesiune a serviciilOR de pe stadion. Potrivit indicatorilor, din organizarea de evenimente s-ar putea obţine, în primul an, 1,6 milioane de euro, iar în al şaselea an de exploatare, aproximativ 4 milioane de euro.

La aceste sume ar urma să se adauge alte venituri operaţionale de 0,9 milioane de euro în primul an şi 1,5 milioane în al şaselea an.

Ne puteți urmări și pe Google News

După scăderea costurilor cu personalul, curăţenia, întreţinerea şi energia, ar rezulta un minus de 578.000 de euro în primul an şi de 132.000 euro în al doilea an.

Abia apoi se trece pe profit: 15.000 de euro în al treilea an şi 1,3 milioane de euro în al şaselea an. Veniturile nu includ eventuale încasări din închirierea stadionului.

Lucrările la stadion au început în toamna lui 2007 şi sunt în curs de finalizare. Meciul de fotbal România-Argentina va sparge gheaţa pe noul stadion, iar în 2012 "Lia Manoliu" va găzdui finala UEFA Europa League. CITIŢI ŞI:

  • Oprescu: Voi mai face trei stadioane în mandatul meu. Să vină Olimpiada!
  • Bucureștenii pot vizita azi noul Stadion Naţional
  • Noul Stadion Naţional | FOTOREPORTAJ