Complicele demnitarului-interlop Don’ Costel, "săltat" pentru fraude informatice

Complicele demnitarului-interlop Don’ Costel, "săltat" pentru fraude informatice

Complicele fostului secretar de stat Costel Iancu, din dosarul răpirilor, a fost "săltat" de mascaţi, din nou, astăzi de dimineaţă.

Gheorghe Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu’, era membru al unei grupări specializate în infracţiuni informatice şi fraude cu cărţi de credit.

Alături de Capotescu au mai fost ridicaţi de poliţişti şi Adrian Poşulescu, Junior Poenaru Covaci şi Decebal Simion Gănescu. Ei confecţionau aparatură de "skiming" (pisicuţe), folosită la montarea pe bancomate, în vederea copierii datelor de pe cardurile bancare. O "pisicuţă" era vândută de membrii grupării cu 3.000 de euros au "închiriată" în schimbul unui procent de 50% din numerele de card obţinute prin folosirea ei.

Cei patru au fost reţinuţi în urma mai multor descinderi coordonate de procurorii DIICOT, iar la acţiune au luat parte şi ofiţeri de la Combaterea Crimei Organizate, Serviciul Operativ Special şi SRI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetatorii au efectuat, în paralel, percheziţii în Craiova, Bucureşti şi Zimnicea, în vederea anihilării grupării.

Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu’, a fost unul dintre interlopii inculpaţi alături de fostul secretar de stat de la Ministerul Agriculturii Costel Iancu, zis Don’ Costel, în dosarul răpirilor.

Reamintim că Don’ Costel a fost demis de la Ministerul Agriculturii după ce EVZ a dezvăluit în exclusivitate că demnitarul era implicat în mai multe răpiri şi că îşi tortura victimele, apoi le fotografia având atârnate de gât pancarte cu mesaje gen: "Sunt o zdreanţă! L-am supărat pe Don’ Costel!".

Costel Iancu a fost achitat de Tribunalul Dolj, apoi de Curtea de Apel Bucureşti. Procesul se află, acum, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

Constantin Niţu, una dintre victimele lui Costel Iancu FOTO: EVZ